Herpesz orális uton terjed?
A herpesz közvetlen bőrkontaktussal terjed.
De esélyes, hogy már gyerekkorodban fertőződtél, csak eddig nem jelentek meg a tünetek (most viszont valamiért mégis).
Köszi!
Amúgy a kettes típusúra értem hiszen az van. Az 1 es okozza a szájherpeszt míg a kettes a genitálist.
Akkor mekkora az esélye annak hogy ezt orális szex során kaptam meg, illetve annak, hogy a komolya kapcsolatbeli partnereimnek meg volt ez és tőlük kaptam el?
Genitális herpeszt nem hinném hogy gyerekkorban el lehet kapni.
Ja, az más. A kettes típusú egyértelműen nemi úton terjed.
Nem hinnéd? Hát ha egyszer felteszel egy kérdést, válaszolnak szépen, akkor miért kell feltétlenül ellenkezni?
Nekem nincs meg a HPV2, mégis tudod hol jön ki a herpesz? Az intim területeken. És én pedig ezt orális úton kaptam el egy 1,5 éves kapcsolatból. Annak ellenére, hogy ritkán történt orális szex az ő részéről felém, illetve ha neki volt a száján herpesz, akkor egyáltalán nem. Olyankor meg csókot sem adtunk egymásnak, és láss csodát, engem mégis megfertőzött vele.
Azt, hogy a vírus melyik csoportja van meg és melyik nem, konkrét erre kiterjedő vérvizsgálat alapján tudom, nem csak úgy mondom. Vicc ez az egész, és nagyon megszenvedek vele, úgy érzem nem is érdemlem meg.
Illetve ez egy olyan betegség, amit szó szerint szégyellek, nem beszélhetek róla bárkinek, mert az emberek nincsenek magyon tisztában ezzel a vírusfajtával, és lenéznek rögtön.
Az is durva, hogy pl a számon soha az életemben nem volt herpeszem. Mégis hivatalosan a HPV1 található meg a szervezetemben.
21/L
Sajnálom ami történt.
Én is nagyon magam alatt voltam amikor megtudtam, hogy egy gyógyíthatatlan betegségem van.
Az első tünetek óta hál’Isten nem jelentkeztek további kiütések de azt mondják hogy tünetmentes en is fertőző vagy. Így hát minden szexxel kapcsolatos gondolat nyilván stresszet vált ki bennem. Fogalmam nincs miként fogok így kielégítő szexuális életet élni, családot alapítani.
Én ráadásul pedig mindig védekeztem ha alkalmi szexkapcsolatom volt (az is ritkán fordult elő amúgy).
Ezért sokszorosan igazságtalan ez. De mit lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!