Mire utalhatnak a tünetek?
Figyelt kérdés
Laza szerkezetű székletem van már több hete, emellett folyamatos puffadás gyötör, levegősek és morognak a beleim. Székletvizsgálatom baktériumra és parazitára is negatív lett, vér- és vizeletvizsgalat eredmény is megfelelő. Tudtommal nincs gluténra vagy laktózra intoleranciám. Akkor mégis mi a fene ez?2019. jan. 10. 13:06
1/5 anonim válasza:
Étel intolerancia a laktózón és a gluténon kívül lehet még vagy 200 ételre.
2/5 anonim válasza:
Szerintem simán lehet valami allergia
3/5 anonim válasza:
Probáld kerülni az olyan ételeket ami gázosít. ugyanakkor rostban gazdag töldségeket, gyümölcsöt fogyassz. Ehhez a legmegfelelőbb az alma, répa, tök. Érdemes kerülni a tömény édeset is mert erjedhet a belekben, az élesztős tészták ami szintén fokozza a gázképződést. Támpont lehet a széklet szaga is: ha bűzös akkor rothadó folyamatok zajlanak, ha savanyú szagú akkor erjedéses székletről beszélünk. A bélbolyhok tisztítását segíti ha korpatablettát eszel. A gabonák közül a hajdina, köles, rizs jobb mint a búza. Végül de nem utolsó sorban én minden emésztési zavar esetén ajánlanám a probiotikumok valamelyikét. Én csak a családomon belüli természetgyógyászkodással foglalkozom, de nálunk bevált akár hasmenés volt, akár fokozott gázképződés
4/5 anonim válasza:
Ahogy az 1.irta sok intolerancia lehet, komplett kivizsgálás javasolt.
Túlzott alkoholfogyasztas is okozhatja.
Fogak elvesztése, gyulladás.
Egy kukucska hátulról és Rakszures sem ártana.
Jobbulast kivanok!
5/5 anonim válasza:
Diétáz 2 hétig és kerüld a cukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!