Végbél tàlyogom volt amivel 3 hónapja küszködtem decemberben kitisztítottak. Most úgy érzem kijött egy nagy borsónyi duzzadt lehetséges, hogy megint begyűlt? Ez mindig így lesz? Mit lehet tenni?
Van ennek egy műtéti kirtasa, de ez se 100%. Annyival jobb talán a műtét, hogy a talyog helyén hegszovet keletkezik és elvileg azzal már nem kéne gond legyen.
Ha még pici a gyulladás akkor betadinos fedokotest tegyél rá pár napon keresztül és az lehuzza a gyulladást. Egyszer bevalt ez nekem. Amúgy én 9 éve küszködök ezzel és 3 feltarasom volt eddig. A műtétre még nem vettem rá magam.
A végbéltályog és a végbélsipoly megelőzése
A túlzásba vitt higiéniás szokásoknak köszönhetően a bőr természetes védekezőképessége csökken. A székelést követő, bő vízzel történő szappanos mosás az ideális módszer a túlzottan illatosított, kórokozók elleni szerek használata helyett, melyek a bőr berepedezését segítik elő, allergiát, illetve ekcémát okozhatnak. Kiemelkedően fontos továbbá a megfelelő folyadékbevitel és a rostokban gazdag étrend, ami megnehezíti, hogy a kórokozók elszaporodjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!