Ettől még lehet végbélrákom?
kb 1 hónapja voltam gasztoenterológusnál, akivel megnézettem a végbelemet, mert olyan furcsa érzésem volt, mintha lenne ott valami baj.
tapintással és anoskóppal megnézte, azt mondta nincs baj, írt fel aranyérre kúpot.
A háziorvosomhoz is elmentem, aki felnyúlt és kis aranyeres csomót érzett azt mondta sok folyadék, kímélő rostdús étrend.
Mivel a panaszaim nem csökkentek, vagyis nem múltak el, így elmentem egy proktológushoz is aki az alábbiakat írta:
Anosc: ép anális csatorna, II. std békés érpárnák, ép rectumnyálkahártya.
A fájdalmak hátterében organikus proctológiai ok nincs. A fantom fájdalom okának kivizsgálását javaslom.
Ha enyhén felnyúlok a végelembe, akkor olyan mintha megütköznék valamiben, persze lehet hogy csak a bél kanyarodik ott, kb 4-5 cm a végbélnyílstól.
Nem tudom, ezt láthatta-e anoscoppal az orvos?
Lehet túlreagálom a dolgokat?
Proctitis ulcerosam van 3 éve, de még idáig egyszer sem újultuk ki a tüneteim, 3 éve teljes vastagbéltükrözésem volt, ahol semmit nem találtak.
Van-e okom szerintetek aggódni, vagy csak hipohondria?
köszi
31/f
Nekem abszolút hipochondriának tűnik :) (Amúgy én is ilyen vagyok, tudom hogy milyen rossz, de ez csak a fejedben van.)
Nyugi, le is írta a proktológus, hogy minden rendben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!