Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyi az esélye, hogy hepatit...

Mennyi az esélye, hogy hepatitisz B vírussal vagyok megfertőzve?

Figyelt kérdés

Körülbelül 4 éves lehettem amikor apukám borotvájával elég csúnyán megvágtam magam. Most 20 éves vagyok és körülbelül 3 éve jellemző rám a sárgaság. Apukám tudtommal nem hepatitiszes viszont olvastam hogy vannak tünetmentes hordozók akik szintén képesek fertőzni.

Ilyen módon el kaphattam a betegséget ?

2018. nov. 28. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
50%. De ha esetleg lóverseny tippeket akarnál, azt is tudok mondani. Csak azon csodálkozom, hogy ha tüneteid vannak, inkább miért nem vérképet csináltatsz.
2018. nov. 28. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Levegőn nem tudom elpusztul -e a vírus, nem hallottam, hogy ilyen módon el lehet kapni de csak egy laikus vagyok.

Ennyi erővel mástól is tarthatnál, mert csak egy feltételezés ráadásul nem is tudod hordozó -e

2018. nov. 28. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Az orvos mit mondott erre?
2018. nov. 28. 15:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Erről konkrétan semmit mert csak most jutott eszembe, hogy történt egy ilyen "baleset". Viszont a sárgaság miatt beutalt hasi ultrahangra meg vérvételere, amik szombaton lesznek esedékesek.
2018. nov. 28. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
A hepatitis B és C is terjed vérrel, vérnyomokkal, tehát elkaphattad, ha apukád hordozó. Ha magasak a májenzimeid, végeztessetek HBsAg és anti-HCV vizsgálatot.
2018. nov. 29. 01:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Privát kérdésedre: mindkét vírus esetében vannak olyan hordozók, akiknél nem jelentkeznek tünetek, vagy csak akár 10-30 év múlva a fertőzés után. Te is lehettél ilyen hordozó, apukád is. De a sárgaságnak más oka is lehet, ezért fontos a teljes vérkép és a hasi ultrahang.
2018. nov. 29. 01:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Régebben gyakoribb volt, hogy szülés közben kapta el a mamától a baba, az is többnyire tünetmentes fertőzés volt. De 20 éve Magyarországon már szűrték a terheseket hepatitis B-re, tehát az nem valószínű, hogy HBV-t kaptál a mamádtól így.
2018. nov. 29. 01:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Privát kérdésedre: távdiagnózist adni nem lehet. Elkezdődött a kivizsgálásod, szombaton sok minden kiderülhet. Ki fogják találni, mi bajod van és meggyógyítanak.
2018. nov. 29. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!