Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ennem kéne a Cataflamot,...

Ennem kéne a Cataflamot, mennyit szabad?

Figyelt kérdés

2x1-et írtak ki egy atombrutál torokgyulladásra, s kettémegyek olyan kevés a napi kettő... Hivatalosan 3at lehetne, de nem hivatalosan mennyit szedtetek már be amiből nem lett instant die?

Megmegyek ha így fáj...

2018. nov. 26. 20:28
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Napi 2x1 egy felnőtt ember adagja. Ha ennél többet veszel be, megnőhet a gyomorvérzés esélye, erre érzékeny embereknél elég gyakori mellékhatás.

[link]

Gargarizálj, lehet venni vény nélkül. Jó a svédcsepp hígítva ugyanígy, szopogass negrót.

2018. nov. 26. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Plusz tantum verde, mebucain, sok-sok ivás, tea, tea, tea, hagyma, méz, minden népi gyógymód.
2018. nov. 26. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

"Napi 2x1 egy felnőtt ember adagja."

Baromság.

Kedves kérdező a szimpla Cataflamból a 2x1 szerintem is kevés próbáld ki 3x1 tablettával, két tabletta bevétele között 8 óra teljen el. Ha bírja a gyomrod a dózis 4x1-re emelhető minimum 6 óra időközzel. Ez a maximális dózisa (200 mg) ennél többet nem szabad bevenni, ha a gyomrod elkezd fájni akkor csökkenteni kell a dózist. Üdvözettel, egy orvos.

2018. nov. 26. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Egy orvos...

Kérdező, aki felírta a 2x1-et, az is orvos volt, ráadásul meg is vizsgált, belenézett az adataidba, úgy döntötte el az adagolást, ez az "egy orvos" meg semmit se tud rólad, csak azt, hogy felnőtt vagy (állítólag...), úgy távgyógyít...

2018. nov. 26. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Az tényleg brutál fájdalom lehet, egyszer kellett szednem, napi 2-t,és kiütött teljesen.

Amúgy a tájékoztatón rajta van, mennyi a napi maximum. Fontos, hogy figyelj arra, hogy mivel "kevered", ha többféle gyógyszert, gyógyhatású készítményt szedsz. Amúgy én felhívnám a dokit, aki felírta, és kikérném a véleményét.

2018. nov. 26. 20:51
 6/9 anonim ***** válasza:
34%

"Kérdező, aki felírta a 2x1-et, az is orvos volt, ráadásul meg is vizsgált, belenézett az adataidba, úgy döntötte el az adagolást, ez az "egy orvos" meg semmit se tud rólad, csak azt, hogy felnőtt vagy (állítólag...), úgy távgyógyít..."

A fájdalmat csillapítani KELL. Pont. Jelen esetben a fájdalomcsillapítás elégtelen. Pont. A dózis növelhető. Pont. A Cataflam az egyik legbiztonságosabb NSAID, és az alkalmazási előiratának megfelelő tanácsot adtam, kiegészítve azzal, hogy mivel legyen óvatos a kérdező. De nem hiszem, hogy olyannak kellene magyarázkodnom, aki "adatnak" hívja az anamnézist, tehát az orvosi hivatás alapjaival sincsen tisztában.

2018. nov. 26. 22:49
 7/9 anonim ***** válasza:

"A dózis növelhető. Pont."

Függetlenül mindentől, pl. attól is, hogy az illető hány éves és milyen termetű? Ilyeneket értettem adatokon. Meg hogy pl. milyen más gyógyszereket szed, meg az anamnézist is, igen.

2018. nov. 26. 22:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Felnőtt esetében általában (nem mindig) tök mindegy milyen termetű, a kor annyiban számít, hogy idősebbek esetében mondjuk hetven felett jobban előjöhetnek a mellékhatások, de ha megnézed a kérdező stílusát, egyértelműen fiatalra vall. Az anamnézisből igazából a gyomorfekély lenne fontos, esetleg egy veseelégtelenség, de a kérdésből nem úgy hangzott, mintha lett volna bármi durva betegsége a kérdezőnek. Továbbá cataflam egy jól tolerálható, viszonylag biztonságos gyógyszer, ekkora dózist én is be szoktam belőle venni.
2018. nov. 27. 00:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Makk egészséges vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek és gyakorlatilag semmi bajom nincs ezen kívül. 27 éves fiú vagyok, 180cm 90kg.

Köszönöm a válaszokat! :)

2018. nov. 27. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!