Mi az éhgyomri vércukormérés ideális időpontja? Ez cukorbetegség kezdete lehet?
Az elmúlt két napban megmértem az éhgyomri vércukoromat, és természetesen nap közben is többször.
Tegnap rögtön ébredés után 5.5mmol, ma reggel 6.1mmolt a vércukrom.
Jól teszem, hogy ébredés után mérem azonnal?
A legutolsó, szeptemberi hivatalos laborom idején 4.9mmol-t mértek, de mire odaértem a dokihoz, addigra az ébredésemtől számítva eltelt kb. 2 óra.
Nap közben, evés után két órával mindig 5.5 - 6.5mmol között van a vércukrom, csak egyszer sikerült a napokban 7.1-et, és hónapokkal ezelőtt 8.1-et mérnem.
Ami jobban aggaszt, hogy ezeken felül ha a lábamon keletkezik mostanában egy vízhólyag a cipőmtől, mindig lassan gyógyul be, és a legtöbbször van benne 2-3 tűszúrásnyi nagyságú vérfolt.
Sokat mozgok, és eleve nagyon kevés szénhidrátot eszem, szerintem a cukorbetegeknek javasolt maximum 160gr. szénhidrát-bevitelt sem érem el. Nem szeretem a kenyereket, tésztákat, édességeket, inkább húst-hússal, zöldséggel, és gyümölccsel eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!