Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valóban csak a stressztől lenne?

Valóban csak a stressztől lenne?

Figyelt kérdés

Üdv!

Néha előfordul nálam általános rossz közérzet, ami bizonytalanság érzéssel, szédüléssel, fáradtsággal társul. Bizonyos helyzetekben, ha például egyedül vagyok, vagy megyek valahová, rosszabb, olyankor ijesztőbbé válik, és be is pánikolok (fulladás, menekülési kényszer jön rám). Igen, voltam házidokimnál, aki meghallgatott - mármint a mondandómon kívül is - teljes vérképre utalt, vizeletvizsgálattal együtt, plusz TSH-t is nézetett nálam, mivelhogy vékony vagyok. Éhgyomri cukor, vas, tsh mindent rendben talált. Kérdezett vérnyomást, de azzal sincs gondom, általában 100/70 körüli értéket mérek. Pulzusom első mérésnél mindig magasabb volt (90 körül) mert félek a méréstől valamiért, de nyugalomban 75-80. Nagyon örülök az eredményeknek, mégis megijeszt, hogy akkor mi a fenétől van nekem ez? A doktornő azt mondta, valószínű stresszelem magam nagyon, b-vitamint meg magnéziumot ajánlott. Ha ezek az eredmények jók, tuti nincs velem gond?:D

18/L

2018. nov. 25. 16:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és bár azt tudni kell rólam, hogy egy lelkileg elég megrázó esemény után erősödtek fel nálam a tünetek, kb egy éve.
2018. nov. 25. 16:38
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Valószínűleg szociális fóbia.
2018. nov. 25. 16:48
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Pszichés eredetű a dolog akkor. Keress fel egy pszichológust, ő tud neked segíteni:)
2018. nov. 25. 16:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a doki azt mondta, hogy valószínűleg nincs gond, te meg mégis itt parázol, akkor az lehet csak a baj, hogy hipochonder vagy. Kezdd el szépen szedni a B vitamint meg a magnéziumot és nyugodj meg, hogy rendben vagy.
2018. nov. 25. 16:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Na mondjuk hipochondriára az egész család szerint erős hajlamom van :'D már volt, hogy ezzel az őrületbe kergettem őket, de a dokira is azért tukmáltak rá, hogy megnyugodjak már végre.. Nem értem mi ebben olyan nehéz nekem, mikor már magam is látom mi a helyzet.
2018. nov. 25. 16:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a mondhatni "trauma", amit megéltem, bizony elég erős hatást gyakorolhatott a szociális életemre, mivel csoportosan csalódtam a legjobb barátaimnak hitt emberekben és ez elég durván is zajlott le. Arról nem is beszélve, hogy akkor épp gyászoltam, tehát mondhatni rátettek egy lapáttal ahelyett, hogy kiálltak volna mellettem..
2018. nov. 25. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Na, akkor tényleg lazíts! A B vitamin egyébként is csodákra képes. Figyelj ilyen alap dolgokra, hogy rendszeresen kialudd magad, normálisan étkezzél, mindig igyál elég folyadékot, ne bagózz, ne drogozz, tudod te, és minden rendben lesz. A többit csak beképzeled. :)
2018. nov. 25. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!