Kodein hatása alatt levezethetek egy hosszabb utat?
Makacs köhögésemre a háziorvosom felírt egy kodein tartalmú köhögéscsillapító kanalast, amit úgy kellett elkészíttetni a gyógyszertárban, nincs rajta semmi leírás. Csak a patikus figyelmeztetett, hogy kodein van benne, amire rá lehet szokni.
Le kell majd vezetnem egy hosszabb utat, több mint 10 órás lesz. Beszedhetem előtte a kanalast, vagy nem kellene? Milyen gondot okozhat vezetéskor, ha beszedem?
Ha reggel indulok, akkor előtte este még rendben van, ha utoljára beszedem?
Kedves #1-es!
Hidd el, megtenném, ha tudnám.
1. Az orvosom nem is közölte, hogy kodein tartalmú az általa felírt kanalas.
2. Amikor kiadták a gyógyszertárban, nem jutott eszembe hirtelen kérdezősködni. Azt sem tudtam, mi az a kodein, itthon olvastam csak utána. És az olvasottak alapján merült fel bennem, hogy vajon biztonságos-e ezzel vezetni!
3. A kanalas címkéjén semmilyen infó nincs, csak egy tollal odafirkantott pár betű, amit ki sem tudok olvasni.
4. Holnap korán reggel indulok. Így szombat este sem a háziorvosom, sem a patika nem elérhető.
5. Gondolom vannak itt olyanok, akik már szedtek kodein tartalmú gyógyszert és tisztában lehetnek a vezetésre gyakorolt hatásával. Esetleg szakemberek, akik tudnának nekem segíteni és válaszolni a kérdésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!