Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüdőszűrőn a COPD-ot kimutatják?

Hazzard kérdése:

Tüdőszűrőn a COPD-ot kimutatják?

Figyelt kérdés

2018. nov. 21. 20:32
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem.
2018. nov. 21. 20:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor miket mutat ki?
2018. nov. 21. 20:45
 3/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Most soroljam fel?

Hiatus hernia, PTX, Haemothorax, fluidum, körülírt elváltozások, gerincferdülés, bordatörés, szívelégtelenség, TBC .......

Vannak olyanok is amikre csak ráutaló jelek vannak.

2018. nov. 21. 20:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Es a copd ra rautalo tunet van vagy nincs?
2018. nov. 21. 22:02
 5/11 anonim ***** válasza:

No para. A te korodban nem szoktak COPD-sek lenni az emberek. Ahhoz több évtizeden át "kell" dohányozni...

(Vannak más okai is, de azok is csak sok idő után jelentenek problémát.)

2018. nov. 21. 22:30
 6/11 A kérdező kommentje:
3 éve dohányzom, és szoktam köhögni azért kérdem :) köszi a válaszokat
2018. nov. 22. 20:21
 7/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Akkor miért COPD-t kérdezed? Más a COPD és más az, ha látszik valakinek a tüdején az, hogy dohányzik. Az erős dohányosoknak más a tüdő röntgen képe, észre lehet venni, de nem minden esetben. Ha problémád van és köhögsz, akkor érdemes ezt egy tüdőgyógyásszal megbeszélni.
2018. nov. 22. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem mutatja ki a tüdőszűrő, viszont a többieknek: Én 6 évet dohányoztam, 21 éves vagyok és COPD gyanújával küldtek el kivizsgálásra.
2018. dec. 4. 16:39
 9/11 anonim ***** válasza:

#8.:

Kíváncsi leszek az eredményre. Majd írd már meg, légyszi.

Azt tudom, hogy nem csak a dohányzás miatt alakulhat ki a COPD, hanem pl. nagyobb a rizikója az énekeseknek és a fúvós hangszeren játszóknak is. Persze nem azoknak, akik mondjuk havonta egyszer elfurulyázzák/elklarinétozzák a Boci, boci tarkát, hanem a profiknak, akik napi több órát gyakorolnak. De úgy tudom, hogy náluk is áll a több évtized.

2018. dec. 4. 18:21
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 erről tudnál valami linket vagy olvasmanyt kuldeni? Marmint az enekesekre es a fuvosokra vonatkozo emelkedett rizikorol nem talaltam semmit, es az erdekelne, hogy mi lehet ennek az oka.

Koszi

2019. máj. 29. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!