Tüdőszűrőn a COPD-ot kimutatják?
Most soroljam fel?
Hiatus hernia, PTX, Haemothorax, fluidum, körülírt elváltozások, gerincferdülés, bordatörés, szívelégtelenség, TBC .......
Vannak olyanok is amikre csak ráutaló jelek vannak.
No para. A te korodban nem szoktak COPD-sek lenni az emberek. Ahhoz több évtizeden át "kell" dohányozni...
(Vannak más okai is, de azok is csak sok idő után jelentenek problémát.)
#8.:
Kíváncsi leszek az eredményre. Majd írd már meg, légyszi.
Azt tudom, hogy nem csak a dohányzás miatt alakulhat ki a COPD, hanem pl. nagyobb a rizikója az énekeseknek és a fúvós hangszeren játszóknak is. Persze nem azoknak, akik mondjuk havonta egyszer elfurulyázzák/elklarinétozzák a Boci, boci tarkát, hanem a profiknak, akik napi több órát gyakorolnak. De úgy tudom, hogy náluk is áll a több évtized.
#9 erről tudnál valami linket vagy olvasmanyt kuldeni? Marmint az enekesekre es a fuvosokra vonatkozo emelkedett rizikorol nem talaltam semmit, es az erdekelne, hogy mi lehet ennek az oka.
Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!