39-40 fokos láz már napok óta, valakinek volt ilyen?
Már 5. napja, hogy mindig visszaugrik a lázam, de 39.5nél max újra veszek be lázcsillapítót meg borogatom a homlokom.
Voltunk az ügyeleten, röntgen azt mutatta, hogy úgy néz ki, nem tüdőgyulladás. Vérképet is néztek, nincs jele az influenzának, baktérium sem, látszik, hogy gyulladás van a szervezetemben, úgyhogy valami vírust tippelt a doki, de konkrétan nem mondták meg, mi az. A nyirokcsomóim a nyakamon eléggé meg is vannak duzzadva, az egész hátamon meg hátul a felkaromon fáj a bőröm érintésre, izomláz jellegű.
Azt javasolták, hogy szigorú ágynyugalom, lázcsillapítás, hűtőfürdő, sok vitamin.
Valakinek volt ilyene? Nekem nem szeretne még javulást mutatni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Konkrétan a vírust sem bizonyították, azért reméltem, hogy biztosra tudnak menni.
A doki se ajánlotta az antibiotikumot elsőnek egyébként, csak ha mondjuk a köpetem, vagy az orrváladékom sárgás, tehát ha felülfertőződtem.
Egyébként már kiműtötték a mandulám jópár éve, de most mintha látnánk, hogy picit visszanőtt volna, mert olyan, mintha tüszős lenne, azt meg baktérium okozza nem? Ezt az után véltem felfedezni, hogy az ügyeletről visszajöttem, akkor kezdtem érezni valamit bal oldalt.
Probiotikumot természetesen szedek mellé, köszi!
Ha az antibiotikum sem hat, természetesen megyünk vissza :(
Most reggel még tart a lázcsillapító hatása, 37.7, de hamarosan ki fog menni.
Tegnap megint elkezdtem fázni, ekkor tudtam, hogy megint megy fel és 38.9 volt, nem vártam meg hogy feljebb menjen. Eddig 2 pléddel plusz 1 takaróval próbáltam melegen tartani magam, de 39.9-nél is fáztam (ez még múlthéten volt)
Lehet ma megpróbálom még melegebben tartani magam, ha felmegy, de egy hét után már elég rossz látni. Izzadás eddig csak akkor következett be, mikor lázcsillapítót vettem be.
Gondolom bevezetik, ha jó business-t lehet majd itthon is belőle csinálni.
Egyébként 13 órán át bírta a lázam az utolsó lázcsillapító óta, de most.megint 39.5 és izzadok. Anyukám mondja, hogy vegyek be lázcsillapítót, mert a láz megterheli a szervezetem, ami végül is igaz. Kidugtam a lábfejem meg a karom, hogy tudjak rajta párologtatni, de meg így is csak 39.4-re ment le.
Hát ez nagyon régóta tart neked! Ezt találtam a ma.hu-n:
Amikor a láz maga a betegség
"A láz legtöbbször valamilyen vírusos, vagy bakteriális fertőzés velejárója, de okozhatja autoimmun betegség, valamely szerv gyulladása, a hőszabályozás zavara, hormonbetegség, daganatos betegség, sőt még gyógyszerhatás is. Elhúzódó lázas állapot esetén a háttérben álló okok feltérképezése a cél, ezért készül többek közt vérvétel, mellkasröntgen, hasi ultrahang vizsgálat, számos mikrobiológiai meghatározás, tenyésztés." Itt az ideje, hogy a dokid a receptfelíráson kívül valami mást is csináljon.
Szia!
Igen, ezt olvastam már. Lehet vissza kell mennem :(
Ma egy jó hír végre: tegnap este 11 óta még nem vettem be lázcsillapítót és most este 6kor mérek 38.4-et. Ami nagyon jó, mert tegnap délután 2kor 39.7-et mértem!
A háziorvos azt mondta várjunk még egy kicsit, szedjem az antibiotikumot, mert lehet az van, hogy alapból is elkaptam egy vírust, plusz bakteriálisan felülfertőződtem meg ugye nekem anno a mandulám is sok problémát okozott és hogy ott az a csonk, amin tüsző van, okozhat hosszan tartó magas lázat.
Ma van elsőnek reményem végre, hogy láttam javulást, remélem ez alakul odáig, hogy nem megy vissza a láz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!