Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől lesz valaki bélférges?

Mitől lesz valaki bélférges?

Figyelt kérdés
2018. nov. 4. 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A petéktől..... Mástól nem lehet.
2018. nov. 4. 12:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Ezeket nagyon könnyű a szervezetbe juttatni. Megeszel egy gyümölcsöt, ami pont fertőzött volt és annyi.
2018. nov. 4. 12:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Csak mert én azt hittem, hogy ez nagyon ritka dolog, de itt az oldalon rengeteg ezzel kapcsolatos kérdést találtam, ami meglepett. 40 éves vagyok, de sosem volt ilyen gondom, és a környezetemben is egyetlen embert ismertem aki bélférges volt, de az is még az általános iskolai osztálytársammal fordult elő.
2018. nov. 4. 12:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Főleg a mosatlan gyümölcs illetve zöldségtől lehet kapni, illetve ha valaki nem mos rendesen kezet.

Kisgyerekeknél fordul elő gyakrabban, mert ők a játszótéri homokozóból könnyen össze tudják szedni.

2018. nov. 4. 12:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én nagyon ügyelek a higiéniára, akkor engem ezért került el.
2018. nov. 4. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, jó ,hogy csak egy embert ismertel, de azért szerintem te se kotned más orrára az ilyen dolgokat.:D
2018. nov. 4. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem ritka dolog, csak mivel sokáig nem okoz panaszokat, sok ember nem tud róla hogy fertőzött. Csak nagyon durva féregfertőzésnél vannak tünetek. addig meg enyhe, kellemetlen jelei vannak. Senki sem fog veled arról beszélgetni hogy lehet hogy férges, mert éjjel viszketett az ánusza...
2018. nov. 4. 13:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Miért, én például nem szégyellem, hogy voltam tetves mikor suliba jártam. Az egyik osztálytársamtól kaptam el, és mindenki elkapta. A bélférget egyébként el lehet kapni másik embertől?
2018. nov. 4. 13:23
 9/11 anonim ***** válasza:
2018. nov. 4. 13:44
 10/11 anonim ***** válasza:
A bélférgek petéi észrevétlenül bejuthatnak a szervezetbe, nemcsak szennyezett ételneművel, de mosatlan kézről, sőt belégzéssel is. Nekem egyszer egy nyestek járta padlástér takarítása után lettek gilisztáim.
2018. nov. 4. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!