Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez? Esetleg valami...

Mi lehet ez? Esetleg valami gyógymód rá?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy voltam kórházban és magánrendelésen is több bőrgyógyásznál, ahol beutaltak vérvizsgálatokra, hasi ultrahangra, torok és orr váladék vizsgálatra. Ezek mind normális értékeket mutattak. Az orvosok szerint allergia vagy ekcéma lehet, de ezekre sok gyógyszert és krémet felírtak már amik vagy nem javítottak, vagy csak rontottak a helyzeten. (Illetve antibiotikumot is felírtak, ez egy ideig használt, de miután elfogytak a tabletták gyorsan rosszabbodni kezdett az állapotom.)

Tüneteim: A bőrömön foltok jelentek meg, ezeken a területeken száraz, elvékonyodott és [valószínűleg] gyulladt is a bőröm. Inger hatására hólyagossá (apró dudrok inkább) válik a felülete és az amúgyis piros színe intenzívebbé válik és még pirosabb pöttyök jelennek meg rajta, továbbá viszketni kezd. Ilyen ingerek pl.: nedvesség éri, akár desztillált víz formájában is, még a minimális izzadás is és értelemszerűen a koszos környezet is (magyarán már az is árt, ha kimegyek a házból).

A foltok elhelyezkedése: kézfej, csukló, alkar és könyök, vádli közepétől comb középig (a hajlatban nem) és a térden is.

Ha valakinek volt hasonló, vagy van tapasztalata a gyógyításával, kérem írja le!

Extra információ: mindigis száraz volt a bőröm, az életemben nem történt változás a tünetek kezdete előtt se, lassan 2 éve tart ez a betegség. Minden krém, amit az orvosok ajánlottak használhatatlan volt, a legtöbb le is "égette" a bőrömet.

2018. okt. 20. 13:51
 1/5 anonim válasza:
pikkelysömör ?
2018. okt. 21. 19:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem pikkelysömör, azt felismerték volna az orvosok. De azért köszönöm a tippet.
2018. okt. 21. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Valóban lehet allergia. Én megpróbálnám a tejterméket vagy a búzalisztet elhagyni.

Amíg ezeket egyáltalán nem fogyasztottam, a hajam és a bőröm is szebb és egészségesebb volt sokkal.

2018. okt. 21. 23:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Allergiaszűrésen is voltam, így sajnos ez is kilőve. Még várom a tippeket.
2018. okt. 24. 00:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Gomba lehet. Nekem volt hasonló. Igaz nem látom a foltokat hogy néz ki nálad, de én kaptam rá szteroid kenőcsöt, és gomba elleni kenőcsöt és attól elmúlt.
2018. nov. 7. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!