Ha nyelek fáj a hátam a jobb lapocka és a gerincen között. Régóta kínoz sok dokinàl jàrtam. Valakinek volt màr ilyen jellegű betegsége?
isztelt Szakértők!
Pár napja érdekes "hátfájást" fedeztem fel. Pontosan a hátam közepén, tenyérnyi nagyságú helyen, mintha valaki térdelne a hátamban. De van benne egy olyan érzés is, mintha megakadt volna ott valami. Megfigyeltem, hogy evés közben már a 2. falatnál jelentkezik és néha utána is fennáll. Egyéb panaszom nincsen. Mi lehet ez? Elmúlik magától?
Köszönöm válaszukat!
Orvos:
Minden tünetnél nagyon fontosak az alábbiak:
1 milyen a tünet jellege: nagyon intenzív, közepes, enyhe.
2 milyen a lefolyása: romló, stagnál, javul.
3 mennyire zavarja a napi tevékenységet.
Tehát amennyiben ez intenzív, pl. erős fájdalommal, kellemetlenséggel járó tünet, és nem múlik, akkor minden várakozás nélkül azonnal orvoshoz kell fordulni a tisztázás céljából. A rövid leírás alapján - látatlanban - gasztroenterológiai illetve reumatológiai irányban lenne célszerű elindulni a háziorvosi beutalás alapján.
Ha a tünet hirtelen romlik, akkor ez sürgősségi állapot.
Mást nem nagyon találtam rá, orvost kell felkeresni többet is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!