Hogyan lehet megkülönböztetni?
Meg kellene nézetni a pajzsmirigy-markereket. Teljes pm-hormonpanelt nem szoktak elsőre csinálni, csak egy bizonyos TSH-t néznek - az meg kb. semmit nem ér, mert hiába normál szinten van, attól még nyugodtan lehet gond.
Szóval vagy kérj beutalót laborba, és ha a TSH-d túl magas vagy túl alacsony, akkor továbbküldenek; vagy csináltasd meg privátban, az pár nap alatt megvan, és nem is vészesen drága, összesen 11.400 forint a CentrumLabnál.
fT3
fT4
rT3
antiTPO
antiTG
TSH
Ezeket kell kérni.
Stresszes az életed?Munkád, magánéleted?Mert attól is lehet simán.
Nekem is ez volt, hasfájás, mellkasi szorítás, erős szívdobogás, izomgörcsök a vállamban, nyakamban, hasmenés, depresszió, és még csomó más is.
Én is elmentem kivizsgáltak, semmit nem találtak.
Elkezdtem magam figyelni, mikor jönnek a tünetek? Mit ettem?Mitől múlik el? Mikor vagyok jól? stb.
Gyanítottam, hogy a munkahelyi stressz okozza, de nem hittem el, hogy ennyiféle tünetet, és tudomásul sem akartam venni, mert jó fizetést kaptam, és nem találtam volna más munkát.
Elmentem 2 hétre táppénzre, és rájöttem, egész jól vagyok otthon.Mikor elkezdtem dolgozni, tünetek visszajöttek.
1 hét után felmondtam.Az egészség fontosabb mindennél.
Nehéz 8 hónap jött, kevés pénzből élni, de nagyjából jól lettem, és találtam egy nyugisabb munkát feleannyi pénzért, de legalább nincs semmi bajom azóta.
Szóval figyeld magad, és ha úgy látod, változtass, életmódot.Az hogy félsz egyedül, egyértelműen pszichés probléma, lehet hogy pánikbeteg vagy.Menj el magánorvoshoz.
#7.:
Az első három: pm-hormonok. Ezeknek a szintje a lényeges. A TSH "csak" egy stimulálóhormon, aminek a jelentőségét évtizedek óta túlhangsúlyozzák.
A másik kettő ellenanyag, autoimmun betegség esetén termelődik. Akár 10-15 évvel azelőtt megemelkedhetnek, ha fennáll valamelyik betegség, minthogy a TSH megmozdulna felfelé...
Szóval csináltasd meg mielőbb, mert a pajzsmirigy-betegségek tudnak ilyen tüneteket okozni, mint amik neked vannak.
Ha meg kiderül, hogy minden rendben, akkor megnyugodhatsz.
Egyébként az utolsó válaszoló esete sem ritka, a stressz nagyon ki tudja borítani a szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!