Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Augmentint kell szednem 1...

Augmentint kell szednem 1 hétig. Ma már 3. napja szedem, de nem ment a hasam. Lehet hogy nálam nem hat a gyógyszer?

Figyelt kérdés

Napi 3 szemet kell bevennem. Gyakori mellékhatás ugye a hasmenés az antibiotikumoknál.

Igaz, szedem rendesen mellé a probiotikumot is! :)

2018. aug. 31. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy ha a probiotikum rendesen vagy még később fog kijönni. Ezt sajnos nem lehet kiszámítani. Ha szerencséd van, akkor nem lesz semmi gond :)
2018. aug. 31. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
*hat
2018. aug. 31. 19:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerencsére gondolom általánosan jó állapotnak örvendesz,nem vagy krónikus beteg,nem kellett mostanában antibiotikumokat szedned ezelőtt stb,így a bélflórád jó állapotban van.Most,nagyon helyesen szeded a probiotikumokat is.Tehát 3 nap gyógyszerszedés még kevés ahhoz,hogy kicsinálja a bélflórádat.Ha szerencséd van nem f.sat meg.
2018. aug. 31. 20:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

25 éves vagyok, sosem kellett antibiotikumot szednem, most is csak azért kell, mert szájsebeszeti műtétem volt...

2018. aug. 31. 20:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Hármas vagyok.

Eddig sosem szedtél antibiotikumot???Aztaaa de nagyon ritka.Nem semmi! Jobbulást!

2018. aug. 31. 21:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Éppen azért hat, mert nincs hasmenésed, nekem sem volt és rendbejött tőle a foggyulladásom.
2018. szept. 1. 07:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Hatos: ez nem így van.

Az antibiotikumok a baktériumokra hatnak,többféle hatásmechanizmus van,a lányeg, hogy a baktériumot kiirtja.Az ember bélrendszere tele van hasznos bacikkal,és sajnos az antibiotikum nem válogat,megöli azt is amit nem kéne,főleg a szélesspektrumúak.Aki műtét után van,beteges stb. annak a bélflóra is gyengült,náluk a hasmenés akkor is jelentkezhet,ha egyébként hat a gyógyszer.

Azért egy átlagember,aki jól van egyébként,és par évente egyszer szed valamire antibiotikumot,annak a bélflóraja nem károsodik annyira egy-egy kúrától.

2018. szept. 1. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!