Augmentint kell szednem 1 hétig. Ma már 3. napja szedem, de nem ment a hasam. Lehet hogy nálam nem hat a gyógyszer?
Napi 3 szemet kell bevennem. Gyakori mellékhatás ugye a hasmenés az antibiotikumoknál.
Igaz, szedem rendesen mellé a probiotikumot is! :)
Köszönöm a válaszokat! :)
25 éves vagyok, sosem kellett antibiotikumot szednem, most is csak azért kell, mert szájsebeszeti műtétem volt...
Hármas vagyok.
Eddig sosem szedtél antibiotikumot???Aztaaa de nagyon ritka.Nem semmi! Jobbulást!
Hatos: ez nem így van.
Az antibiotikumok a baktériumokra hatnak,többféle hatásmechanizmus van,a lányeg, hogy a baktériumot kiirtja.Az ember bélrendszere tele van hasznos bacikkal,és sajnos az antibiotikum nem válogat,megöli azt is amit nem kéne,főleg a szélesspektrumúak.Aki műtét után van,beteges stb. annak a bélflóra is gyengült,náluk a hasmenés akkor is jelentkezhet,ha egyébként hat a gyógyszer.
Azért egy átlagember,aki jól van egyébként,és par évente egyszer szed valamire antibiotikumot,annak a bélflóraja nem károsodik annyira egy-egy kúrától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!