Mennyire vészes ez a vérkép eltérés?
Testszerte nagyobb nyirokcsoim vannak, kisse fajnak is, de az ultrahang szerint csam reaktivak.
Got 43 ref. 40 ig jo
Ldh 238 ref 135-220
Gpt 77 ref 40ig jo
Triglicerid 2.1 ref 1.7ig jo
Fvs 12.33 ref 4.5-10.8
Mcv 79.1 ref 80-99
Mch 26 ref 27-31
Az adjunktus ranezett azt mondta kisse emelkedettek majd 1 honap mulva megnezzuk.
Kicsit felek hogy nagy a baj.
Velemenyek?
Esetleg szakmaban jartasaktol?
Koszonom
Ezekkel semmi baj nincs. Persze az nem baj, ha ellenőrzik néha.
Májenzimek lehetnek emelkedettek, ha pl. szedtél valamilyen gyógyszert, vagy nem jól étkezel.
Mivel a GGT-t nem írtad, így gondolom az negatív.
GPT nekem egyszer 10X-ese volt a megengedettnek, nekem egy gyógyszer okozta, utólag kiderült.
1 hónap alatt ezek nem igazán szoktak változni, de semmi ok az aggodalomra.
Sziasztok 2 válaszoló
Nekem is kb ezekben vannak eltéréseim.
Böngészve akadtam erre a kérdésre...
Megkérdezhetem tőletek, hogy az egészségügyben dolgoztok, vagy valami oknál fogva értetek ehhez?
Nem bántásból kérdezem, félreértés ne essék.
Csak érdekel
köszönöm
Kedves valaszolok!
Koszonom mindegyikotoknek!
Én nem dolgozom az egészségügyben, csak van nem is kevés saját tapasztalatom arról, hogy "kicsit alacsony" vagy "kicsit magas" értékeknél az orvos legyint, holott NEM KELLENE!
Csak egyetlen példa: a gyerekemnek szinte folyamatosan folyt az orra, kb. minden második héten; amikor már ez hetek óta ment, és még laborban is voltunk, megkérdeztem a gyerekorvost (akit a jó hírneve miatt választottam azelőtt), hogy miért van ez, és mit lehetne tenni. Azt mondta, az óvodában szedi össze, tehát akkor szűnne meg, ha kivenném az oviból.
A folyosón találkoztam egy egészségügyis ismerősömmel, aki megnézte a laborleletet, és mondta, hogy az egyik érték EGYÉRTELMŰEN valamilyen gyulladásra utal. Pedig "csak kicsit volt magasabb".
Másnap már egy másik gyerekorvosnál voltunk, aki a lelet alapján elküldött röntgenre, és így végre kiderült, hogy a gyerekemnek súlyos arcüreggyulladása volt. Több hétbe telt, mire sikerült kikezelni.
Szóval szerintem ne nagyon parázz, de azért ne is nyugodj meg teljesen, hogy minden rendben. Ha minden oké volna, akkor nem fájnának a nyirokcsomóid...
Nézd át a 2. válaszoló linkjét, hogy van-e olyan, ami biztosan igaz rád (pl. gyógyszerszedés), és ha igen, akkor szüntesd meg a kiváltó okot, így a tünet is el fog múlni.
Akár találsz, akár nem, mindenképp megpróbálhatsz valami májműködést támogató gyógynövényt a következő mérésig folyamatosan fogyasztva, teában vagy kapszulában, drogériákban és patikákban többféle is van.
A gyulladást pedig szintén lehet csökkenteni, sok fűszernek van ilyen hatása, pl. kurkuma, gyömbér, fahéj. Ezekből minden nap fogyassz valamennyit, pl. fahéjas tejbegríz vagy tejberizs, curry-s csirke vagy rizs, vagy bármilyen indiai kaja, amiben curry van - de szedheted a kurkumát kapszulában is; a bors támogatja a felszívódását, tehát tanácsos ezt is használni hozzá. Gyömbérből meg akár teát is főzhetsz, és iszogathatsz belőle néhány pohárral naponta.
Nagyon jó még a D-vitamin is, a napi ajánlott adag 1500-2000 NE, de most nyugodtan szedhetsz napi 3-4 ezret is, egy hónap alatt nem lesz tőle semmi bajod. (Hosszabb távon sem, egy kolléganőm mindig 3 ezret szed, és én is már pár hónapja.)
Sok sikert. :)
Koszobom neked is.
Van egy alap betegsegem. Colitis ulcerosa. Fekelyes vastagbelgyulladas. Szedek ra gyogyszert (pentasa 1g).
Olvasgatva a nyirokcsomorol azt talaltam hogy a fokhagyma nagy ellensege neki, igy este lnkent 2 gerezddel megeszek szepen belole.
A belgyogyaszom most megemelte a gyogyszerem adagjat 3 grammra.
Hematologian a virus szerologia nem mutatott ki elterest.
Azert is aggodom mert ha fertozes, gyulladas lenne akkor a crp nek vagy a sullyedesnek is magasabbnak kellene lennie. Viszont azok tokeletesek..
Vagy csak en gondolom, hogy ez osszefugg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!