A vagdosásnak mi értelme van? És a fiatalkorúak cigizési mániának?
Függőség a vagdosás is, a cigizés is, ennyi áll a dolog hátterében. Azért kezdik el, mert "jaj de fáj az élet", és a legtöbb még orvosnál sem járt. Akikkel beszéltem, ők azt mondták, hogy a fizikai fájdalom elnyomja a mentális fájdalmat. Biztos hormonok szabadulnak fel.
"Rosszul érzem magam hogy nem tudok neki segíteni."
Sajnálom. Tudd, hogy nem lehet mindenkin segíteni.
Szia!
Én régebben vagdostam magam (na jó,igazából egy éve hagytam abba). Nagyon durván rászoktam. 12 évesen kezdtem el bullying és családi veszekedés miatt..sajnos nem voltak/nincsenek drótból az idegeim. A "mentális fájdalom átalakítását a fizikaiba" részt úgy kell értelmezni,hogy amíg vagdossák magukat/fizikai fájdalmat okoz magának az illető,addig az
1./eltereli a figyelmét az eredeti problémáról
+endorfin szabadul fel,ami egy nyugtató hatású hormon.
3 év után sikerült leállnom ezzel,voltam már emiatt nem egy pszichológusnák és orvosnál is.
Jogos kérdés,hogy ilyenkor miért nem megyünk el futni,ütünk a falba vagy mit tudom én. Nálam az a helyzet,hogy amikor feszült vagyok,előbb cselekszem,mint gondolkodom. Nem a legjobb tulajdonság..
A cigizési mániáról már nem tudok olyan sokmindent. Egyszer kipróbáltam kíváncsiságból,el is ment a kedvem tőle. Van,aki azért cigiik,mert a társaságban mindenki cigizik és van,aki feszültséglevezetésből. Ha az utóbbi miatt csinálja,az szerintem sokkal nagyobb függőséget okoz.Hidd el,bármilyen függősége van egy embernek,arról nagyon nehéz leszokni,és nem elég hozzá szimpla akaraterő a vagdosás/cigi/alkohol/drog(stb)függő részéről. 16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!