Hányás hányinger gyomorfájdalom?
Sziasztok!
A páromnak(20 éves)komoly gondjai vannak az emésztésével már kiskora óta, a korházakat többször megjárta már mindig ugyan az volt a diagnózis: a stressz. Most már kicsit komolyabbak a gondok mint a sima hasfájás és hasmenés. Egy hete panaszkodik gyomorfájásra. Ahogy ő leirta égő, görcsölő, nyomo, szúró érzés és fel van puffadva, ehez társul a hányinger illetve a hányás. Gondoltunk arra hogy a tojás volt amit evett (ha ez segit lágy tojást) mert ezután kezdődtek a gondok és azóta is tartanak. Orvosnál voltunk irt fel gyógyszert Motiliumot és székletlazító végbélkúpot, de ezek nem igen használnak.Az elején gondjai voltak a nagy dologgal, most viszont hasmenése is van.Mivel a panaszai elég régóta tartanak nem hiszem hogy mérgezést kapott volna a tojástól.Szerintem az orvos félvállról vette holnap felkeresünk egy másik orvost is. Nagyon aggódom érte. Enni se igen eszik folyadékot viszont fogyaszt eleget köztük kamillateát is. Sápadt és elég változó a hangulata, hol fázik hol megsül.
Kérlek titeket csak komoly emberek irjanak akiknek van valami tapasztalatuk vagy esetleg ők is átéltek már ilyet. Előre is köszönöm.
Savlekötő
Gyomor Kimélő diéta
Enyhe nyugtató (tea)
Szódabikarbónás víz;íze pocsék,de savat leköti,gyomrot megnyugtatja,enyhe étvágynövelő
Bár pszihiáter-pszihologus se ártana.
A széklet sós vízzel (saláta lé) itatással megfogható.
Vagy sós zöldség leves.
Kamilla tea kiölheti a bélflórát
Szia! Hasonló gondok nálam is vannak. Vérkeringési zavarokra tudok gondolni, ha ilyen test hőmérsékleti ingadozásai vannak. Nálam is van ilyen emésztési és puffadási gondok. Székletrekedéssel is gyakran küzdök. A zsíros, nehéz ételeket nehezen viselem. A stressz nálam alapvető probléma, odáig fajult, hogy altatóval alszom, úgyhogy életmódot kell váltsak, mert a szervezet előbb-utóbb besokall. Túlvállaltuk magunkat. Nem mindenkinek egyenlő a stressz faktora!
Elfojthatja a dolgokat magában, nem sikerül mindent kibeszélnie. Tény, hogy jobb, ha a gondokat nem vesszük magunkra, mert mi betegszünk bele. Sajnos! Ugyanaz szinte nálam is! :(
Lelki gondokra én is gondoltam elég nagy a hajtás a munkahelyén és az itthoni dolgok is elég húzósak. Bár elég nyílt a kapcsolatunk mindent elmondunk egymásnak és figyelünk is a másikra.
A savlekötő sem használ két fajtát probált.
Gyömbér tea "fura " ízű.
A savlekötő helyett azért írtam a szódabikarbónát,bár az is fémes/fura ízű😂
Háztartási keksz,abonetti,pászka,piritós/szárazkenyér mint alternatív savlekötő.
Hülyeség,de gyomorra válogatja....,gyomoridegem van,de a sós kréker/keksz használ...(nem jön vissza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!