Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan lehetséges az, hogy...

Hogyan lehetséges az, hogy egy ismerősöm évek óta napi 5-10 liter sört megiszik + egy doboz cigit elszív, mégis él és virul?

Figyelt kérdés
Évtizedek óta iszik, dohányzik, egyre többet, utóbbi években legurít 10-15 doboz sört is akár. Egy nap.
2018. júl. 31. 13:59
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Apám is pont ugyaz ez, kíváncsi vagyok a válaszokra.
2018. júl. 31. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy most él és virul, mert még küzd a szervezete a sok negatív hatás ellen, de honnan látod, hogy 2 év múlva nem adja be a kulcsot a szervezete, és feldobja a pacskát szívinfaktusban/agyvérzésben? Jó esetben túlélheti az agyvérzés, aztán pelenkázhatják élete végéig. Majd akkor is ugráljon, hogy ő bikaerős, ő él és virul.

És lehet még nemsokára máj/tüdőrákos is, attól hogy jelen pillanatban kitűnően érzi magát, sőt, kezdődő rákkal még nem is szoktak semmit érezni, úgyhogy akár már most is lehet neki.

2018. júl. 31. 14:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Szintén apámról van szó... Legalább remélem, hogy jó géneket örököltem, és az én szervezetem is mindent kibír. :D Tényleg nem tudom, hogy bírja. 1-2 nap józanság és egy alapos zuhany után meg nem mondanád róla, hogy alkoholista.
2018. júl. 31. 14:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Genetika,vagyis gyakorlatilag szerencse kérdése,hogy kinek mennyire tűri a mérgeket a szervezete,de ahogy előttem is írták,a későbbiekben bármikor lerobbanhat az ember miatta.
2018. júl. 31. 14:14
 5/12 anonim ***** válasza:
49%

A genetikán több múlik, mint azon, hogy bánsz a testeddel. Van, aki napi szinten sportol, csak egészségesen táplálkozik, nem él semmiféle droggal, se legálissal, se illegálissal, mégis 25 évesen rákos lesz és meghal. Más meg tinikorától már szívja a cigit meg issza a piát és megéli a 90 évet is simán.

Nyilván nem elhanyagolható szempont, hogy milyen szereket viszel be a szervezetedbe, de nagyon sokszor első sorban igazából nem is ezen múlik, hogy mikor murdálsz meg.

2018. júl. 31. 14:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Igaz. Apám felmenői mind szép kort éltek meg, legtöbben 80+ évig éltek, úgyhogy nem csoda, hogy jól bírja. Jó gének.
2018. júl. 31. 14:40
 7/12 anonim ***** válasza:

A napi 10-15 doboz sör napi szinten előbb-utóbb megbosszulja magát. Olyan nincs, hogy évek óta ennyit iszik valaki és mellé még bagózik is, megússza büntetlenül.

A régi öregek azt tartották, hogy ők minden reggel pálinkával kezdték a napot, szívták a mezítlábast dögivel, teleették magukat szalonnával, stb. stb., mégis éltek 80-90 évig. Ja, csakhogy ma már nem az a világ van. Kidolgozták a belüket látástól vakulásig, de ez ma már nincs. Annyi szemetet kapni a boltban, hogy már minden tartósított és génkezelt.

Azt kell mondanom, ha ezt nem hagyja abba, hamarosan belehal. Én se vagyok sokkal különb, pont ezért írtam le azt, amit. Mondjuk a napi 15 sör brutál sok hosszú távon.

2018. júl. 31. 14:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Még annyit: ha valaki napi ennyi sört megiszik, akkor nem bír ki 1-2 nap józanságot, mert olyan elvonási tünetei vannak, hogy abba is bele lehet halni.

Tehát most akkor melyik? Tényleg nem kekeckedés, de a kőkemény alkesz nem bírja ki 2 napig.

2018. júl. 31. 15:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Cseszd meg! A kérdés jó, mert aktuális sajnos, de döntsd már el, hogy most akkor kiről kérdezel. Fő kérdésedben egy ismerősöd, egyik kommentedben meg az apád. (Nem mintha számítana, de akkor ne hadoválj.)
2018. júl. 31. 15:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Apámról van szó, habár alig lehet annak nevezni, maximum biológiailag, de et nem ide tartozik... Van, hogy nem iszik pár napig, ez akkor fordul elő, amikor elfogy a pénze. Az is előfordult, hogy két hétig józan maradt önszántából, hogy hogyan, azt ne tőlem kérdezd, számomra is egy nagy kérdőjel az egész.
2018. júl. 31. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!