Hogyan lehetséges az, hogy egy ismerősöm évek óta napi 5-10 liter sört megiszik + egy doboz cigit elszív, mégis él és virul?
Lehet, hogy most él és virul, mert még küzd a szervezete a sok negatív hatás ellen, de honnan látod, hogy 2 év múlva nem adja be a kulcsot a szervezete, és feldobja a pacskát szívinfaktusban/agyvérzésben? Jó esetben túlélheti az agyvérzés, aztán pelenkázhatják élete végéig. Majd akkor is ugráljon, hogy ő bikaerős, ő él és virul.
És lehet még nemsokára máj/tüdőrákos is, attól hogy jelen pillanatban kitűnően érzi magát, sőt, kezdődő rákkal még nem is szoktak semmit érezni, úgyhogy akár már most is lehet neki.
A genetikán több múlik, mint azon, hogy bánsz a testeddel. Van, aki napi szinten sportol, csak egészségesen táplálkozik, nem él semmiféle droggal, se legálissal, se illegálissal, mégis 25 évesen rákos lesz és meghal. Más meg tinikorától már szívja a cigit meg issza a piát és megéli a 90 évet is simán.
Nyilván nem elhanyagolható szempont, hogy milyen szereket viszel be a szervezetedbe, de nagyon sokszor első sorban igazából nem is ezen múlik, hogy mikor murdálsz meg.
A napi 10-15 doboz sör napi szinten előbb-utóbb megbosszulja magát. Olyan nincs, hogy évek óta ennyit iszik valaki és mellé még bagózik is, megússza büntetlenül.
A régi öregek azt tartották, hogy ők minden reggel pálinkával kezdték a napot, szívták a mezítlábast dögivel, teleették magukat szalonnával, stb. stb., mégis éltek 80-90 évig. Ja, csakhogy ma már nem az a világ van. Kidolgozták a belüket látástól vakulásig, de ez ma már nincs. Annyi szemetet kapni a boltban, hogy már minden tartósított és génkezelt.
Azt kell mondanom, ha ezt nem hagyja abba, hamarosan belehal. Én se vagyok sokkal különb, pont ezért írtam le azt, amit. Mondjuk a napi 15 sör brutál sok hosszú távon.
Előző vagyok. Még annyit: ha valaki napi ennyi sört megiszik, akkor nem bír ki 1-2 nap józanságot, mert olyan elvonási tünetei vannak, hogy abba is bele lehet halni.
Tehát most akkor melyik? Tényleg nem kekeckedés, de a kőkemény alkesz nem bírja ki 2 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!