Használhatom Állami kórház előjegyzését lakóhelyemtől függetlenül?
A beutalás során elsődlegesen a beteg bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint ellátásra kötelezett járóbeteg-szakellátásra, illetőleg fekvőbeteg-gyógyintézetbe, illetve a háziorvosa beutalása esetén annak telephelye szerint ellátásra kötelezett járóbeteg-szakellátásra, illetőleg fekvőbeteg-gyógyintézetbe kell beutalni a beteget.
Itt a törvény.Rajtam nem fogsz ki,mint mondtam,ebben dolgozom.
Bár igaz,hogy mivel nem írtad melyik városról van szó,lehet akár Pest is,ahol több szakrendelés is található.Azt sem tudom a háziorvosod nem e a város másik felén dolgozik e.Mert a háziorvos abba az intézménybe utalhat be,ahova ő körzetileg tartozik.De ha másik városba akarsz menni,oda nem fog adni.
Utána kérdeztem a háziorvosom asszisztensénél és megosztom hogy más is a helyes információt kapja.
Valóban alapból a lakóhely szerinti kórház köteles fogadni. Viszont ez abszolút nem jelenti azt, hogy másik ne fogadhatna csak fel kell hívni be kell menni és megkérdezni és ha úgy döntenek, hogy a kapacitásba belefér akkor minden további nélkül előjegyzésbe vesznek lakóhelytől függetlenül is. A házi orvos pedig akár kérheti külön nyomtatvánnyal is a befogadásom ami egy permanensebb megoldás. Valamint ha így is elutasítanának kapacítás miatt akkor a háziorvost még mindig lehet választani lakóhelytől függetlenül csak ott is meg kell kérdezni és az orvos dönt, hogy befogad-e.
Remélem másnak is segítek aki hasonló helyzetben van mint én aki egész életében fizette a tb-t és a járulékokat de soha életében nem ment állami szakrendelésre csak magánra nagyon nagyon nagyon drágán... köszönöm az építő jellegű hozzászolásokat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!