Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valaki, aki picit ért hozzá...

Valaki, aki picit ért hozzá tudna segíteni az értelmezésében?

Figyelt kérdés

[link]

E-mailben kaptam a laborvizsgálatom eredményét. Nem minden világos, de vannak sejtéseim. Érdekelne, hogy a "nagy csíraszámban" kifejezés mit jelent, gondolom a feltűntetett baktérium neve az, amit találtak. Ez alatt amit egyáltalán nem értek, az az, hogy a nagy R és S betűk mit jelentenek, illetve, hogy a különböző kémiai anyagok miért vannak néha nagy, néha kis betűvel írva? Mit jelent a "festett kenet" kifejezés? Illetve a lap alján ez az összpontszám mi lehet?

Aki kicsit ért hozzá, vagy van tapasztalata, légyszi írjon! Előreis köszönöm neki!

U.i. Amúgy 1,5 hét múlva megyek konzultációra, csak most kíváncsi vagyok rá, hogy mit jelenthetnek az eredmények.

2018. júl. 6. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Először is nem lenne baj, ha leírnád, hogy milyen testváladékot (vizelet, sebváladék, hüvelykenet, torokváladék, stb. ) vizsgáltak. Ez egy tenyésztés. S betűt nem tudom hol látsz benne, de az R és E betűk azt jelentik, hogy a kitenyészett kórokozók rezisztensek (ellenállóak) (R) vagy érzékenyek (E) egy bizonyos antibiotikumra. Csupa nagybetűvel írták azokat az antibiotikumokat, amivel sikerrel lehet kezelni ezt a fertőzést (érzékeny (E)) A nagy csíraszám értelemszerűen az jelenti, hogy sok bacit találtak. Az összpontszám a TB finanszírozást jelenti, abból lehet tudni, hogy a NEAK mennyit fizet ezért a vizsgálatért a szolgáltatónak.
2018. júl. 7. 00:05
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi először is a választ! Húgycsőváladékból történt a vizsgálat. Amúgy igazad van, elírtam, S helyett E-t akartam írni.

2018. júl. 8. 00:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben szerintem ciprofloxaint kellene adni, mert az adható szájon át, pl. 2x500 mg 5 napig.
2018. júl. 8. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!