Mi a különbség a rosszindulatú és a jóindulatú daganat között?
Figyelt kérdés
Röviden és a laikusok számára érthetően próbáljátok elmagyarázni.2018. júl. 4. 16:26
1/15 anonim válasza:
A jóindulatú daganat csak kontrollt igényel,a rosszindulatú gyógyszer-kezelés- műtét
2/15 anonim válasza:
A jóindulatú nem okoz áttéteket, egyben eltávolítható és nem veszélyezteti az életed.
3/15 anonim válasza:
A rosszindulatúba bele lehet halni.
4/15 anonim válasza:
A jóindulatút el lehet viszonylag könnyedén távolítani, nem képez áttétet, nem terjed erőszakosan mint a rosszindulatú, amit tulajdonképpen ráknak is nevezhetünk, és nyilván a rák elég nehezen kezelhető még ma is. Sok fajtája van, amiből nem túl nehezen ki lehet gyógyulni. ( korai stádiumban)
5/15 anonim válasza:
Ja és szövetmintát vesznek, és a patológián állapítják meg, hogy jó vagy rosszindulatú egy daganat.
6/15 anonim válasza:
#1es vagyok.:A kérdezőt nem akartam a részletekkel megijeszteni.
Mi nem (annyira) tudhatjuk.
Mert nem vagyunk a kérdező helyében.
7/15 A kérdező kommentje:
A citológián vizeletből mi álapítható meg,ami vért is tartalmaz?
2018. júl. 4. 17:14
8/15 anonim válasza:
Felfázás,hólyaggyulladás,vesekő. Ezek elég gyakori, hogy véres vizelettel járnak. Lehet hólyag vagy vesedaganat,de azokat ultrahangos vizsgálattal,tükrözéssel,CT és MR-rel vizsgálnak. Nem csak vizelettel.
9/15 anonim válasza:
Nem vagyok hozzáértő, de szerintem vizeletből és vérből nem mutatható ki pontosan. Tumormarker vizsgálatból csak az eredmények eltéréséből következtethetnek rákra utaló jelekre, de teljes bizonyosságot nem nyújtanak, rákszűrésre sem alkalmasak.
10/15 A kérdező kommentje:
Az az igazság,hogy vérhígítót is szedek a szívműtétem miatt,napi 2x150mg-os Pradaxát.A citológiai eredmény még nincs meg.Eddig minden lelet (vér,vizelet) normán belül volt.Az urológus tapintással és ultrahanggal semmit nem tudott megállapítani.De,most elküld hétfőn CT-re.Persze félek a ráktól! Abból talán kiderül!? Drukkoljatok nekem....!
2018. júl. 4. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!