Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Irritábilis bél szindrómások,...

Irritábilis bél szindrómások, van valami jó étrendetek?

Figyelt kérdés

Jellemzően kordában tudom tratani, de stresszesebb időszakokban hiába próbálok normálisan, diétásan enni nem igazán megy. Stresszesebb időszakban amúgy is elég rosszul eszek, amire rámegy a bélhisztim is. Ilyenkor gyenge az étvágyam, mennek is le a kilók, a beleim se túl jók. Viszont ilyenkor nagyon válogatós vagyok, ami jó ízű, az jellemzően tele van adalékanyagokkal amitől kínlódok.

A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani hízlaló, olcsó, adalékanyagmentes kaját.

Ja és önjelölt orvosok kíméljenek, gasztroenterológus diagnosztizálta nálam az ibs-t.

2018. jún. 17. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Bár nekem nem pont ez a bajom, de autoimmun beteg vagyok, glutén és laktóz érzékenységgel, a gyógyszerek teljesen tönkretették a bélflórámat. Kokavecz Katalin Autoimmun sorsfordító könyvét ajánlanám, a benne leírt étrenddel, sokaknak segített már. A készített ételeket te magad döntöd el, vannak minta etelek is.
2018. jún. 17. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálam semmi nem használ, már beletörődtem.

Kicsit stresszesebb az élet, és napi 3-4 hasmenés, görcsökkel, puffadás, stb.

Ehetek én bármennyire kímélő kaját, meg gyömbértea, lószar... :(

TÚlélésre játszok olyankor.

2018. jún. 18. 09:11
 3/6 anonim ***** válasza:

LowFodmap !!!

Nekem 4 év után minden megszűnt!

2018. jún. 18. 16:52
 4/6 anonim válasza:
Csak úgy magától, vagy valamit csináltál?
2018. jún. 19. 19:54
 5/6 szamo77db ***** válasza:
Nekem több irányba is kellene diétázni, van az ibs, refluxom is van, cukorbeteg vagyok és a veséimre is figyelni kell, mert volt már vesekövem és ki ne újuljon! Mondanom sem kell, ennyifelé egyszerre nem lehet diétázni! Ami az egyikre jó, a másiknak árthat! A guta üt már meg és elegem van az egészből!
2018. júl. 15. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Szigorú étrendek helyett próbáld meg a Pro gasztro 825 nevű probiotikumot, és napi 3x1 Neopampúr enzimet.
2018. júl. 15. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!