Sokan mondogatják hogy nem kell kivetetni a mandulát mert az "kell kell kell nem hiába van", de amikor évente háromszor emiatt leszek beteg, már unom. Van akinek rosszabb lett miután kivették? Én ilyenről nem hallottam.
Figyelt kérdés
2018. jún. 11. 18:19
11/16 szamo77db válasza:
És egyetlen csepp után vérzés sem volt!
12/16 anonim válasza:
Ki kell vetetni, ha problémát okoz. Persze, nem véletlenül van ott, de ha több problémát okoz a létével, ki kell venni. Nem feltétlenül kéne felülírni az orvostudományt. Láttam, hogy korábban írták, hogy valakinek nem sikerült túl jól, én ezt megértem, viszont már igen ritka a félresikerült ilyen jellegű műtét. Azóta már eltelt jó pár év, fejlődtek a műtéti módszerek is. Nem kell félni. Engem múlt héten műtöttek, bár nem mandulával, de fül-orr gégészeti problémával, jól sikerült.
13/16 A kérdező kommentje:
#9 Tavaly február óta egy éven keresztül nem voltam beteg, semmi bajom nem volt, ilyen emléklezetem óta nem volt 24 éves létemre. Aztán most februárban begyulladt az arcüregem, mandulám, hörgőim és azóta sem jöttem ki teljesen. Voltam vagy ötször fül-orr-gégészeten, mivel allergiás vagyok időszakosan, az orvos is azt mondta hogy valószínűleg az arcüregem nem tisztul rendesen, mert az oda vezető járat nyálkahártyája meg van vastagodva. Az arcüreggyulladásomhoz ez vezethetett, a baktériumok elszaporodhattak, rátett erre még a szar mandulám is. Az arcüregemet már több mint egy hónapja szinte napi szinten mosom 1,5 liter sós vízzel, de nem javít a helyzeten, a bal oldali járat érezhetően nem olyan amilyennek lennie kell, és ezen nem sekít a szintén több mint egy hónapja használt szteroidos Mometason orrspray sem. Azt mondta ha nem javul, akkor arcüreg ct-re küld és azt is meg kell műteni.
2018. jún. 11. 18:58
14/16 anonim válasza:
Utolsó, van benne igazság, amit írsz. Viszont gondolj bele, hogy olyan szinten tele van gennyel a mandulád, hogy még a nyáladat sem tudod lenyelni. Neki nem volt más választása. Videókat nézett, rettegett az egésztől évekig, de van az a helyzet, amikor jobb ezt meglépni. Érdekes módon azóta nem gyulladt be sem a torka, sem más.
Egyértelmű, hogy azt tartják, hogy a mandula egy védelmi szerv, de van az a helyzet, amikor más választás nincs.
(Én írtam, hogy bevérzett és ömlött a szájából a vér.) Most nem látom, hányas voltam. Már külön lakik, ő hívta a mentőt. Ismerem a lányom, nem egy kényes típus.
A lényeg, amit írni akarok, hogy a végsőkig húzta a műtétet, de nem volt más választása.
15/16 anonim válasza:
9.-nek szántam a mondandóm. (Előző vagyok.) Bár azt hiszem, megint lemaradok. Nem gondoltam volna, hogy ennyien írnak, ebben a kategóriában nem szokás.
16/16 anonim válasza:
Nekem két és fél éve vették ki 24 évesen. Sajnos a fő problémám (hajhullás) nem szűnt meg, de a térdfájdalom (ízületi gyulladás), állandó rossz közérzet, torokváladék, gyakori betegség és hőemelkedés hőemelkedés megszűnt. A kórokozót kitenyésztették, de így sem hatott már rá az antibiotikum. Nem bántam meg, hogy megszabadultam tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!