Kancsi vagyok? Nagyon félek hogy bekancsitok vagy hogy szemtengelyferdülésem lesz.
Normális ez a szemállás? Ugy vettem észre hogy mindkét szemem befelé áll. vagy ez normális? 18/L És a szemem nagyon hamar elfárad és fáj. Pl hétvégén elalszok 0 orakkor felkelek 10kor 12 orakkor mar elkezd fajni a szemem es faradt lesz, normalis ez? Amugy szemüveget hordok bal szemem -2, jobb szemem -2,50
Itt van 4 kép a szememről. Első 2 vaku nélkül másik kettő vakuval
Biztos,hogy nem Ariana Grande szemei vannak a képeken? :)
Mert ha nem,akkor egy kicsit tényleg az vagy,mert ő is az.De nőként mondom,hogy ez az abszolút szexepil kategória.:)
Az enyhe szemtengely ferdülést okozhatja maga a szemüveg is! Ha rossz a szemüveg Pd-je, akkor rossz irányban találja meg a szem a fókuszt. Érdemes lenne a szemészetre bevinned a szemüveget, ahol ezt meg tudják vizsgálni. Láttam már olyan plázás szemüvegboltot, ahol a Pd-t (most nem nevetni!) vonalzóval mérték meg! Egyébként ugyanígy szemüveggel korrigálható is lassan a szemtengely ferdülés, de azt fiatalabb korban kell elkezdeni.
A másik fontos dolog, hogy a korosztályod többsége a képernyőkbe temeti magát. A szem számára a közeli nézett tárgy távolsága az orr hegyétől mért két nagy araszra található. Aki ennél közelebbről néz képernyőt, az rongálja a szemét. De az is rongálja a szemet, ha túl világosban néz az ember túl sötét képet.
Gyakori egyébként, hogy valaki annyira meredten néz valamit, hogy nem pislog közben, ami szintén fárasztja a szemet. Képernyőt nézve ajánlott, ha pár percenként elnézel a szoba távolabbi sarkaiba is, hogy tornáztasd/pihentesd vele a szemedet.
Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!