Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » IR és PCOS-el társaságban...

IR és PCOS-el társaságban hogy esztek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta észleltem magamon az IR tüneteit, és nemrégiben kiderült, hogy genetikailag is erősen a bennem lehet. Nem jött meg 4-5 hónapja, előtte pontos ciklusom volt, és mivel PCOS is volt többször a családban, együtt megállapítottuk, hogy valószínűleg ez a baj.

Be is jelentkeztünk nőgyógyászhoz, de csak egy hónap múlva van időpont. Aztán onnan ugye endokrinológia, terheléses cukor és inzulin,ez jó sok idő. És lesz addig több táborom, ahol meg hogy is mondjam. A legcukrosabb, legfinomítottabb szénhidrátok vannak. Nem tudom, mit tegyek. Amíg nem 100%,hogy ez a probléma, bár nagyon valószínű, addig nem nagyon tudok szólni. ~egy éve fogyókúráztam (egészségesen, nem drasztikusan), aztán leálltam vele, és amikor "normálisan" kajáltam, mindig fáradt voltam és sokszor hányingerem volt. A falásrohamokról ne is beszéljünk. Most, hogy még iskola van, visszaálltam egészségesre,és SOKKAL JOBBAN érzem magam.

Csak a táborok miatt félek. Ti mit tennétek a helyemben, 90%os valószínű IR és PCOS-el?

Segítséget köszönöm

2018. jún. 9. 09:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Őszintén, én már rég nem törődöm ezzel. Amikor számolgattam, tiszta stressz voltam az életem és minden az evés és a mozgás körül forgott. Most eszem, ami jól esik, de a minőséget és a mennyiséget figyelem. Az összetételre is figyelek, ha tudok.

Míg számoltam, társaságban sosem különcködtem, mert az az egy alkalom nem fogja tönkretenni az életmódot. Ha eddig így éltél, azt az egy tábort már kibírod. Úgyis biztos sokat fogtok mozogni.

2018. jún. 9. 09:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát, gondolom a táborban azt eszed, amit eléd raknak. Próbálj napi ötször enni keveset, és sose edd magad tele pukkadásig. Ebédnél felezd meg a köretet és egyél több salátát, savanyúságot. Sütit, édességet ne egyél, gyümölcsöt is inkább tízóraira, vagy uzsonnára. Gyümölcslét és a tejet, tejes italokat is kerüld. Max. napi két zsemle legyen a finomított szénhidrátod, reggelire és vacsorára. A lényeg, hogy a vércukorszinted kiegyenlített legyen.
2018. jún. 11. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!