Mitől feketészöld színű a székletem?
Ugye a székletünk sokat elmond az egészségünkről, és ma szinte már fekete színű volt és eléggé vizes állagú és a szaga is fura/más volt mint a megszokott.
Ez minek lehet a jele?
Maga a zöldes szín csak az anyagcsere felgyorsulását jelenti, tehát a bevitt táplálék hamarabb hagyja el a tested, mint normál esetben.
A szagát a baktériumok okozhatják, ez lehet mind jó, illetve rossz jel is. (Jól működnek a szervezetedben a bacik, vagy éppen olyan baktériumok is jelen vannak, amiknek nem lenne ott a helyük.)
Utalhat emésztési problémákra, vagy bélrendszeri gyulladásra, de ezer meg ezer betegség mellékhatása is az ilyen típusú széklet.
Azt javaslom keresse fel kezelőorvosát, gasztroenterológusát amennyiben a panasza nem változik.
A széklet normális színe barna az epefestéktől. Van mikor ez változik pl. nekem is mikor sok spenótot eszek (nagyon szeretem). Ilyenkor lazább a szerkezete is. A véreshurkától is szokott akár egészen feketére is változni. A vastartalmú táplálékkiegészítők is csinálhatnak ilyesmit. Ha semmi ilyen nem jöhet szóba akkor legjobb lenne orvossal megbeszélni mert esetleg lehet valami emésztési zavar is az oka.
A széklet szaga ha bűzös akkor az rothadásos folyamat jele, ha savanyú akkor erjedéses folyamatra utal. Az alkoholisták is savanyú szagút kakálnak ha nem esznek mellé rendes ételeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!