Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az lenne a kérdesem hogy...

Az lenne a kérdesem hogy nagyon kevés a vasam 2,8, és hogy ebből lehet bármi nagy bajom betegség vagy valami vagy nem lesz semmi se?

Figyelt kérdés
2018. jún. 2. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt én nem értem: az orvos nem adott rá gyógyszert?
2018. jún. 2. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Látta már az orvos a leletedet? Ha nem, akkor sürgősen menj vissza hozzá (gondolom, házi orvos), és írass fel vastablettát. Mondjuk, lehet recept nélkül is kapni, csak úgy jóval drágább.

A doki NeoFerro-Folgammát tud felírni (lehet, hogy mást is, de nekem ezt mondta), és napi két szemet szedtem belőle több hónapon át.

C-vitaminnal együtt vedd be, és étkezésektől minél távolabb (optimálisan 4-5 óra lenne, de az kb. képtelenség).

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen, lehet belőle baj, méghozzá nem is kicsi, és nem is csak lehet, hanem biztos. A fáradékonyság és a vashiányos vérszegénység a "minimum".

2018. jún. 2. 20:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Múlt héten voltam vervetelen most újra vissza fogunk menni de a legnagyobb baj mégis mi lehet kerlek írja le valaki mert felek
2018. jún. 2. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Nem fogsz belehalni, ne pánikolj. Gyógyszert fogsz rá kapni. Gyengeség, szédülés, sápadtság, ezek a tüneteid gondolom, eddig is megvoltak.
2018. jún. 2. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Az okot kell megszüntetni, nem csak tablettákkal tömni! Ez valóban alacsony érték.

Kérdező, nincs semmi tüneted? Az orvosod nem mondott semmit az ismételt laboron kívül?

[link]

2018. jún. 2. 22:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak elmentem sima vervetelre mert mindig fáradt voltam és ilyen lett az eredmény most majd rá kérdezünk de akkor nem lesz semmi se ugye?
2018. jún. 2. 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ilyenkor megnézik, nem valamilyen vérzés okozza-e a vashiányt. Általában emésztőrendszeri vérzésre gyanakodnak, székletvér vizsgálatot kérnek és ha pozitív, akkor gasztroenterológiai kivizsgálást. Lehet gyomorfekély, vastagbélpolip, ami vérzést okoz, de ha nő vagy, akkor az erős menstruáció is. A gyulladt, vérző fogíny, gyakori orrvérzéstől is okozhat. Ha vegán vagy, attól is lehet.

Nekem is vashiányom van, és van ismerősöm, aki gyerekkora óta vashiányos (nő), és nem tudták kideríteni az okát. Szedi a vasat, igyekszik vasban gazdag ételeket enni.

2018. jún. 3. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!