Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ugye nem lehet Hepatitisem?

Ugye nem lehet Hepatitisem?

Figyelt kérdés

Tegnap elmentem egy általános nagy vérvételre (évente szoktam járni kb); és magas lett a GOT (122) és a GPT (66) értékem. Ma továbbküldtek mindenféle Hepatitis vizsgálatra májbetegség gyanújával.

DE!! Nekem semmi tünetem sincs, nem vagyok fáradékony, nem fáj semmim, nincs gyomorpanaszom, sose sárgult se a szemem, se a bőröm. Nem vagyok drogos, nem lett tetoválásom, nem volt védekezés nélküli szexem, nagyon durván figyelek a higiéniára (busz, ajtókilincsek stb után kézfertőtlenítő alap nálam).

És most nagyon nagyon aggódom.. tegnap végigsírtam a lelet után az estémet. Borzasztó hipochonder vagyok, azt hiszem.

Most, hogy utánaolvasgattam.. GOT, és GPT érték emelkedést okozhat fokozott izommunka. Múlthéten elkezdtem edzeni picit a nyárra és utána persze durva izomlázam is lett, mert sokat hagytam ki. Ez okozhatta a vérképben az emelkedést?

Kérlek nyugtassatok meg.. a GGT és ALP értékem teljesen normális.

21/L

2018. máj. 30. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Várd meg az eredményeket!
2018. máj. 30. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Mielőtt kétségbeesel, tényleg ajánlatos megvárni az eredményeket. A GOT/GPT arány nem utal fertőzéses eredetű májbetegségre, persze mindig lehetnek kivételek. Szedsz bármilyen gyógyszert?
2018. máj. 30. 16:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen szedek, kiskorom óta asztmás vagyok, erre szedek Fostert és Mondeot, plussz allergiára Hystisint.

Köszönöm a válaszokat!

2018. máj. 31. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha állandóan szedsz gyógyszereket, attól a májenzim-értékek is megemelkedhetnek. Mindenképp indokolt a kivizsgálás. A többi vizsgált jellemző figyelembe vételével lehet majd eldönteni, hogyan tovább. Ne aggódj, ha valami baj van, legalább idejében kiderült, amíg még semmi problémát nem okozott. De ha semmi mást nem találnak, akkor az is lehet, hogy nem kell változtatás, ezek azért nem olyan extra magas értékek.
2018. máj. 31. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
szia, mik a fejlemények? mi lett az eredménye a vizsgálatoknak?
2019. dec. 9. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!