Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Március 9-ke óta 7 alkalommal...

Dr. Iványi Imre kérdése:

Március 9-ke óta 7 alkalommal volt erős orrvérzésem, minden alkalommal mentő szállított az SBO-ra. Terápia: minden esetben égetés és otthonra OMIFIX gél. Van-e valakinek érdemi javaslata az orrvérzés otthoni megszüntetésére?

Figyelt kérdés
A vérnyomásom 120/75 körül ingadozik és vérhígítót szedek 2016 végétől.

2018. máj. 17. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Engem egyszer vitt be a mentő a fül-orr-gégészetre, megpróbálták kiégetni, de még jobban vérzett, úgyhogy beletömtek egy kiló gézt, és ott kellett maradnom két napig. Én azóta nem fújok orrot, csak törlök, és ha kicsit is véres a váladék, Rutascorbint szedek pár napig. A vérhígító viszont épp elég ok... muszáj szedned?
2018. máj. 17. 23:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha vérzik az orrod, óvatosan hajolj előre(soha ne hátra), fogd össze az orrcimpákat majd bármilyén fura, próbáld lassan kifújni az orrod. Sokat segít még a jeges borogatás a tarkóra közben. Azt a vércsillapító gélt nem Emofixnak hívják inkább? Egyébként szerintem ezek csak tüneti kezelések voltak, itt a verhígitó helyes beállításán is sok múlik. Jobbulást neked.
2018. máj. 18. 03:48
 3/4 A kérdező kommentje:
A vérhígítót (Syncumar Mite) hasi aorta műtét és agyi infarktus miatt, a kardiológus főorvos még mondta, hogy nem kell szednem. Egyáltalán elhagyható-e?
2018. máj. 19. 01:03
 4/4 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. A vérhígítót, de hívjuk inkább véralvadásgátlónak változó ideig kell szedni, 3 hónaptól akár életünk végéig, ezt az orvos és a betegség, pl. a trombózis kialakulásának esélye dönti el és még sok más. A vérnyomásod lényegében normális, ahogy olvasom, muszáj lenne konzultálni az orvosoddal, anélkül nem ajánlatos leállni a gyógyszerrel. Megnyugtatásul, benne van a pakliban, hogy nem szükséges tovább szedned. Jobbulást kívánok.
2018. máj. 19. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!