Kinek, hogy állapították meg a laktóz, és különböző ételallergiákat? Milyen vizsgálatok voltak? Mik voltak a tünetek?
A felsoroltak közül nekem csak a puffadás volt, minden kaja után, meg olyan kicsit kellemetlen érzés a gyomromban kis adag után is (nagy adag után fájdalom).
Vérből néztek egy csomó allergiát (tojás, glutén stb.), ez TB-re ment, és mindegyik negatív lett.
Szövetmintából pedig laktózérzékenység-vizsgálat volt (ez csak annyi, hogy pár másodpercig "simogatják" a szájban belül az arc belső felét egy olyan eszközzel, mint a fülpiszkáló, csak picit nagyobb; szóval rátapad a nyál meg pár szövetdarab, egyáltalán nem fájdalmas, nyoma sem marad). Ezt ugyanannál a gasztrós orvosnál csinálták, de fizetni kellett érte 5000 Ft-ot. És pozitív lett, tehát laktózérzékeny vagyok.
- tejcukor - meg kellett innom egy pohár tejet, de nincs allegiám, mert nem jött ki. Öcsémnek is ugyanez volt, ő félórán belül szétfsta magát :(
- glutén - unokahúgomnak még vékonybél-biopszia volt 3 éve, nekem féléve vérvétellel derült ki a dolog
A tünetek:
- tejcukorra semmi, öcsémnek ppuffadás, híg széklet, egymás után 4-5x
- glutén: nekem enyhe diszkomfort, fogyás, és néha fájdalom, de unokahúgomnak iszonyú görcsök a gyomrában aztán a belében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!