Mit lehet kezdeni az állandó felfázással?
Mikor kicsi voltam, sokszor felfáztam (kb. 10-12 éves koromig), de úgy 10 évig semmi bajom nem volt. Lassan egy éve vagyok együtt a párommal, azóta folyamatosan felfázok, kb 4x felfáztam az elmúlt egy évben. A háziorvos erre azt mondta, hogy hát igen, ez van, azért lehet mert élek rendszeresen nemi életet, mosakodjunk rendesen szex előtt és után is, ez természetesen megvan és mindig meg is volt, alaposan meg szoktunk mosakodni mindketten. Páromnak semmi baja sem volt még hálistennek. Valóban mindketten nagyon igényesek vagyunk magunkra, rendesen mosakodunk és odafigyelünk a megfelelő tisztálkodásra. Amit észrevettem, hogy amióta fogamzásgátlót szedek, azóta gyakoribb a felfázás, amikor még óvszert használtunk kb. 2 hónapig, akkor egyszer fáztam fel. Antibiotikumot eddig szedtem minden alkalommal, emiatt a fogamzásgátló adta előnyöket sem lehet igazán élvezni, másrészt meg az antibiotikum nem egy marha egészséges dolog, és elég sokszor szedtem már, nem akarom ezzel terhelni magam, persze ha elkerülhetetlen, szedni fogok. Ha ez számít, a párom mindig belém élvez (mármint, amikor lehet, amikor antibiotikumot szedek, természetesen 1 hónapig nem), nem tudom, ennek van e köze hozzá. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az antibiotikumot elkerülve nektek használt valami, ami elmulasztotta a felfázást teljesen? Most Walurinal szirupot iszom, valamint rengeteg vizet, teát, igaz, még csak 2 napja. Illetve, ha valakinek volt már hasonló problémája, meg tudná monndani, hogy mit lehetne ez ellen tenni? Valami speckó kivizsgálásra lenne szükségem esetleg?
A válaszokat előre is köszönöm!
21/N
A D-Mannóz tényleg nagyon jó, nálam az hozta meg a változást, hogy hónapokig napi szinten ittam (a por változatot használtam) és utána pedig heti 2-3 alkalommal, csak megelőzésképpen. Amire még érdemes odafigyelned, hogy a sok antibiotikum valószínűleg kicsinálta a hüvelyflórádat, azt is erősíteni kellene. Nekem anno a nőgyógyász a Bonolact femina pro-t ajánlotta, ez szájon át szedhető tabletta. Az első hónapban, amikor elkezdtem használni 7 db-ot kellett szednem, utána pedig minden hónapban a menstruáció ideje alatt 5 db-ot. Ez is hónapokig ment. Tényleg nem olcsó, de szerintem az ember amikor már eljut erre a szintre, bármennyi pénzt kifizet csak jobban legyen.
Amit a többiek is írtak, az is lényeges, szex után pisi és mosakodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!