Miért lehetetlen diagnosztizálni egy betegséget, ami fizikai fájdalmat okoz, olyan szinten hogy a beteg munkaképtelenné válik?
A párom (29 Nő) 3 hónapja szenved gerincfájdalmaktól, és több mint 10 orvos (már nem számoljuk) értetlenül áll a tények előtt.
Derékfájdalom pontosan a hajlatnál, és kicsit lejjebb a farokcsont irányába, majd enyhébb terhelés után felfelé végig a gerincen, 5-6 csigolyán keresztül. (Lapockáig nem ér el a fájdalom.
Az orvosok tőlünk kérdezik, mit írjanak fel, mit csináljanak vele?!?
Voltunk ortopédusnál, fizioterápián, csontkovácsnál, úszókúrán, kezelték mindenféle krémmel, gyógyszerrel, de nem múlik a fájdalom.
A fizioterápia előtt olyan súlyos volt a helyzet, hogy folyamatosan szédült, még ülve és fekve is, és többször el is ájult, a bal lábát egyszer nem tudta a jobb elé rakni, csak húzta maga után.
A terapeuta annyit tudott javítani a helyzeten, hogy most már "csak" a háta fáj, a többi tünet nem jelentkezik.
Készült röntgen, majd MRI felvétel is és egyiken sem láttak a szakemberek semmiféle rendellenességet, vagy bármit amit gyógyítani kellene. Minden felvétel tiszta.
Vérvétel is volt 2x, semmi elégtelenséget nem mutatott.
Két hónap táppénz után is csak 3 napot tudott dolgozni, közepes nehézségű (női) munkát könnyűre módosítva műszakvezető által.
Hova, kihez kellene fordulnunk, hogy legalább azt megtudjuk, hogy mi a baja?
Mi ez a betegség, hogyan lehet gyógyítani?
Sarlatánok és hülyéskedők kíméljenek, nem humor tárgya a kérdésem!
Volt férjem járt hasonló cipőben. Minden orvost, természetgyógyászt, csontkovácsot körbejártunk ( akupunktúra és normál orvoslás, gyógyszerek, injekciók stb.) és semmi. Nem tudták diagnosztizálni. Egy nap, gyógytorna után azt mondta az orvosa, hogy sajnos egy lépésre áll a lábai bénulásától. Én aznap mentem terápiára, lógott nagyon az orrom, megkérdezte a terapeutám mi a baj, elmeséltem. Azt mondta, pszichikai alapon van és én vagyok neki teher, átvitt értelemben, de én bénítom...Még sok mindent mondott, a lényeg, hogy én vagyok neki a teher. 3 hónapra rá elhagytam. Iszonyatos volt, viszont kb.2 hónapra rá szinte minden kezelést kezdhetett abbahagyni. Most már 4 éve és semmi baja.
Hihetetlennek hangozhat, de talán próbáljon meg elmenni egy terapeutához. Minden bajunk lelki eredetű...
Első sorban köszönöm a hozzászólásokat!
-Lelki terhet szerencsére nem cipel nagyot, hétköznap súlya nyomja csak a vállát.
-Röntgen sem mutatott semmit, sem az MRI
-Ezek szerint egy sürgős CT talán feltárná, mi a baj?
Ijesztő így elsőre, de nem akarunk nem tudomást venni róla, így célzottan jobb nekilátni.
Sajnos nem.
A fájdalom elmúlt, az ok nem derült ki. Hiába volt meg az elképzelhető összes vizsgálat.
Sajnos Veszprém megye nagyon messze van.
Továbbra is beárnyékolja a napjainkat a félelem, hogy bármikor viszatérhet, hiszen nem lett kezelve a dolog.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek hogy megpróbált segíteni!
Ritka manapság a segítőkész ember.
Akkor gyakorlatilag panaszmentes lett?
Kifejtenéd hogyan történt? Szép lassan múltak a panaszok?
Összesen meddig tartott a fájdalom?
Én úgy gondolom ha hosszabb ideje nincsen tünet akkor nyugodjatok meg. A komoly betegsegek erosodnek nem enyhulnek altalaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!