A különböző torokfájásra való szopogatós tabletták, hogy "ölik meg a vírust"?
Sehogy. Kamu az egész meg marketing.
Vírus ellen ezek nem hatnak.
Sehogyan sem. Maximum a gyulladást csillapíthatják, esetleg ha van antibiotikum tartalmuk, akkor bakteriális fertőzés ellen lehetnek jók. De arra jó a fokhagyma is vagy a grapefruitmag csepp.
Őszintén szólva, nekem ezekből a szopogatótablettákból még egy sem segített, úgyhogy már jó ideje nem használok ilyet, nem emlékszem, van-e antibiotikum bennük, de nem hiszem, mert azt azért nem szoktak csak úgy vény nélkül árulni.
Jelenleg felépülőben vagyok egy mononucleosis-ból, 1,5 héten keresztül alig bírtam nyelni is, kaptam Osztrákból valamilyenféle szopogatótablettát, nem mentolos volt, cukorka íze volt és kinézete is, amikor abból elszopogattam, akkor tudtam nyelni és nem fájt pár óráig sem a torkom, sem a mandulám, a magyar szopogatótabletták közül viszont egy sem segített, pedig az orvos ajánlotta ezeket!
Helyrehozni viszont nem ezek hoztak helyre, meg nem is a segédgyógyszerek, hanem a fokhagyma, az nagyon szépen helyretette a mandulámon lévő egybefüggő réteget és visszahúzta a nyirokcsomóimat is a manduláimmal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!