Ulcerative colitis, azon belul proctitis betegsègem van. Ki hogyan èli meg a mindennapokat ill. milyen együtt èlni ezzel a betegsèggel? Van e remèny a teljes gyògyulasra?
Szia,
írd be ,hogy highcarbhealth,draxe youtubera, elég sok infót mond a csávó aki kigyógyúlt belőle
én személy szerint a 12 éve tartó elmúló, majd visszajövő gyomorgondjaimat gyógyítottam(3 éve refluxal van gondom), úgy néz ki ráleltem a gyógyulásra, elég sok dologból tevődik össze, leírni hosszú lenne, kutass sokat és tanulj
Ez sajnos egy nem gyógyítható betegség, ha megtalálták volna rá a gyógymódot, akkor az orvostudomány már szabadalmaztatta volna. Sajnos még azt se tudják pontosan, hogy mitől alakul ki ez a betegség.
Vannak aktív és tünetmentes időszakok, ezt gondolom már te is tapasztaltad. Nálam lassan 5 éve, hogy diagnosztizálták a colitist. Gyulladásos időszaknak is vannak erősebb, és gyengébb időszakai. Rengeteg dolgon mentem keresztül, a betegségnem köszönhetően. Van egy diétás papírom, aminél le van írva, mit ehetünk aktív időszakba, és mit nyugalmiba.
Reméljük nálunk ez nem következik be, de vannak olyan esetek, amikor már műtéti beavatkozásra van szükség. Egy amerikai nő készített erről egy dokumentum filmet, ahol szemlélteti a műtét utáni időszakát, hogyan tudta feldolgozni. Igaz ő csak ideiglenes sztómát kapott, ha véglegeset kap az ember, a colitis tünetei elmúlnak, és gyógyultnak tekinthető, de az életét vastagbél nélkül kell leélnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!