Miért hámlik a bőr a kezemen, ujjaimon?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Már 1 éve fenn áll nálam ez a "betegség". Kiszárad a kezem, először az ujjaim kezdenek el hámlani, aztán az egész tenyerem. Utánna néhány helyen "bevérzik" és izzad. Ősszel voltam bőrgyógyásznál, azonban ő csak annyit nondott hogy "ne mosogassak". (Említettem neki azt is hogy nagyon izzad a tenyerem, erre pedig csak kiröhögött). Szerintetek mi lehet az oka? Elég kellemetlen, ugyanis ha nem izzad a kezem, akkor így konkrétan elkezd rohadni, és elég kellemetlen így megfogni a barátom kezét (szinte nem is szoktam). Ha van valami tippetek, hogy miért lehet ez, vagy esetleg mit tegyek ellene, örömmel várom az ötleteket:)2018. ápr. 19. 20:34
1/7 anonim válasza:
Kézmosás csak hidegvízzel, sima szappannal(nem illatosított). Nagyon bő hideg vízzel leöblítve.
Semmi kézkrémet ne használj.
fürdés szintén minél hidegebb vízben, sima szappannal.
Mosogatás takarítás gumikesztyűben.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi:) megpróbálom, remélem működik.
2018. ápr. 19. 20:48
3/7 anonim válasza:
Esetleg lehet A-vitamin hiány, nekem akkor hámlott így a kezem, de ez tényleg csak tipp, én elmennék másik bőrgyógyászhoz is.
4/7 anonim válasza:
Nekem is A vitamin hiány jutott az eszembe.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre még nem is gondoltam:)
2018. ápr. 19. 21:09
6/7 anonim válasza:
Ekcéma, rá kéne jönnöd, hogy mitől jön ki. Nekem a sodium laureth sulfate tartalmú szerektől (folyékony szappan, sampon, tusfürdő). Sima babaszappant használok, a hajamra meg nivea baby sampont (de van dm-es és rossmannos sampon is, amiben nincs ez a cucc), és azóta tünetmentes vagyok, de amúgy nekem is olyan volt, mint neked. Vagy még rosszabb. Kend jó zsíros krémmel, mint pl. Nivea tégelyes, vagy van hasonló az Aldiban is.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi:) ezt is elég lehetségesnek tartom, ugyanis pont a múltkor használtam szappant, és rá pár napra ki is kezdett jönni.
2018. ápr. 20. 06:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!