Megfáztam! Holnapra hogyan kúráljam ki magam? Sürgős!
Az ilyen esetekre kell tartani otthon Isoprinosine-t, ami az első jeleknél még pár óra alatt kihoz. Valamiért nálunk kevéssé ismert, Európában (és a hazai magán egészségügyben is) sokkal inkább. Ez egy antivírus, vírusos légúti fertőzésre is ajánlja a betegtájékoztatója. (Kb. minden légúti fertőzés vírusos, ezért nehéz gyógyítani, mert antibiotikumra nem reagál.) A gyógyszer hatásmechanizmusa, hogy beáll az immunrendszer mellé és úgy viselkedik, mintha ő is immunrendszer lenne, a vírus meg nem élőlény, különösebben így gondolkodni sem tud, úgyhogy csak azt "érzékeli", hogy itt egy nagy és erős immunrendszer, na pá. Persze képletesen. A lényeg, hogy amikor az első gyanús tünet megjelenik, egy kis torokszárazság, egy kis fájdalom, egy szipogás és megrémülsz, hogy nátha, a tünet erősségétől függően egy vagy két szemet le kell nyelni. Ha 5-6 órával később még mindig jelentkezik ilyen halvány tünet, akkor két szemet be. Ki kell tapasztalni. Kialakult tünetegyüttesnél már nem okoz ilyen látványos javulást sajnos.
Persze vényköteles, pedig a betegtájékoztatója alapján egy viszonylag szelíd szer, semmi komoly mellékhatás. De így ma már biztos nem jutsz hozzá. Annyit tehetsz, hogy a szokásos vírusos megfázásra javasolt gyógymódokat alkalmazod:
- több liter (lehetőleg meleg, cukor- és koffeinmentes) folyadék
- C-vitamin - minimum 1000 mg (erre itt a hivatalos kutatási eredmény, miszerint kialakult megfázásnál a nagyobb dózis segíti a gyógyulást: [link]
- D-vitamin (ezt ősztől tavaszig amúgy is szedni kell napi 1500-2000 NE mennyiségben)
- pihenés otthon
- torokfertőtlenítő szopogató tabletta a bakteriális felülfertőződés elkerülésére
Szerintem nem baj, ha a vizsgabizottság látja, hogy betegen mentél szóbelizni, legyen nagy sál a nyakad körül, zsepi a kezedben, még értékelhetik is az erőfeszítéseidet. ;)
Holnapra reménytelen, én 2 hete vagyok náthás, köhögök, és egyéb nyalánkságok.
Szopogass valamilyen torokra való tablettát, gargalizálj sós vizzel, vegyél be egy Rubophent ha fáj a fejed és holnap jól öltözz fel ha kimész, sapka is legyen rajtad, mert nagyon hideg lesz, nehogy szövődményt kapj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!