Magas láz mitől mulasztja el a szívritmus zavarokat?
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mi okozza azt, hogy magas láz esetén elmúlik a ritmuszavar és visszaugrik a szabályos szinusz ritmus.
Velem már kétszer volt ilyen. Pár éve volt egy 3 hónapja folyamatosan fennálló, EKG-val kimutatott pitvari flutterem. Aztán összeszedtem egy tüdőgyulladást, 3 napig 39 fok felett volt a lázam de 1 hét alatt rendbe jöttem és egy csapásra megszűnt a flutter, visszaugrott a szinusz ritmus.
Most pedig 6 hete voltak folyamatosan kamrai extráim (PVC, premature ventricular contraction), igen sok, néha 10-15 is percenként. Pár napja elkaptam az influenzát, két napig voltam lázas 38,8 környékén és a második lázas napra megszűntek szintén az extrák teljesen! Már egy hete rendbe jöttem és azóta szinuszban vagyok, extrák sincsenek.
A dokik mondták, hogy láttak már ilyet, hogy magas láz "kiüti" a ritmuszavart és visszaáll a szinusz, de azt nem tudták megmagyarázni mitől van ez. Szerintetek mi lehet ez, van valaki, aki ért esetleg a témához?
Még az is eszembe juttott, hogy ha legközelebb ritmuszavarom lesz, esetleg érdemes-e direkt lebetegítenem magam, hogy belázasodjak, hátha megint kiüti a láz a ritmuszavart?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!