Milyen betegséget jelezhet a magas pulzusszám?
Teljesen nyugodt helyzetben is az átlagos pulzusszámom kb. 90 és 100 között van. Már gondoltam rá, hogy orvoshoz fordulok vele, de eddig még nem tettem meg. Emellett nagyon ritkán (kb. fél évente háromszor) előfordult, hogy "szúrt" a szívem. Nem tudom, hogy tudjátok-e, hogy ez mit jelent, de én már eléggé kétségbe vagyok esve, úgyhogy, ha valaki tudja, kérlek írjon.
16L
Már rég orvoshoz kellett volna menned... Ne halogasd tovább, kérj beutalót kardiológiára, és próbálj meg mielőbb bejutni oda (elég sok a várakozási idő). Egyidejűleg teljes labort is csináltass, plusz TSH-értéket jó lenne nézni, mert a pajzsmirigy túlműködés is okozhat magas pulzust.
Egy kérdés: magas és vékony vagy?
Szerintem is átlagos, de inkább a vékony felé közelít, és még nőhetsz is. :D
Azért kérdeztem, mert magas, vékony embereknél gyakrabban fordul elő egy bizonyos eltérés a szívben (közelebbről a billentyűkben), ami sok problémát nem okoz szerencsére, de magas pulzust igen. Ilyenkor adnak rá gyógyszert, ami rendezi.
Majd írj, hogy mire jutottál a dokikkal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!