Ha az ember hideget eszik pl. télen, akkor miért fázhat meg? Mi a biológiai hatásmechanizmus?
A megfázást NEM a hideg váltja ki, hanem baktériumok vagy vírusok.
Ennyit erről.
"Ha valaki hideget eszik, attól NEM FÁZIK meg"
nem azt írtam, hogy megfázik, hanem hogy megfázhat, nagyobb a valószínűsége, és azt kérdeztem miért
egy drasztikus példa, ha eszel egy fél kiló jégkrémet télen és leülsz a hideg kőre és még mezítláb is vagy, az emberek 90%-a azonnal elkezd tüsszögni és másnapra megfázik
"A megfázást NEM a hideg váltja ki, hanem baktériumok vagy vírusok."
Ezt én is tudom! de a kérdés az volt, hogy mitől hatnak jobban a baktériumok vagy vírusok a fentebb vázolt körülmények között? többen vannak, könnyebben bejutnak, gyengébb valami miatt hidegben a védekezésed??
"alacsony hőmérsékleten az immunrendszerünk lelassul"
ok, ez egy elég egyszerű magyarázatnak tűnik, de miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!