Mitől lehet magas a vérnyomásom?
Jó pár napja fáj a fejem elől, hátul. Nem vettem figyelembe. Pénteken elmentem a körzeti orvosomhoz és megmérte és 90/140. A jobb kezén is annyi volt 90/140 meg a ball kezén is. Máma mentem kontrollara, és 90/140 a jobb kezemen, és a ball kezemen 90/135. Amikor mérte a ball kezemen akkor kicsit megnyugodtam. Lehethogy nem is a vérnyomásommal van a gond hanem ez mind a stresz miatt? Kaptam MAGNOSOLV por szerűség tablettát amit a vízbe kell betenni és meginni. Kiírt engem kardiológiara. Régebben volt problémám a vérnyomásommal, de akkor csak a pulzusom volt magas a felső az 120-125. Volt rajtam az ami meri 24 órát a vérnyomásomat. Az eredmény jó volt. 19 éves fiú vagyok nagyon félek. Fobiam van ha liftbe kell bemenni, én inkább megyek a lépcsőkön mert félek hogy beragad a lift. A másik dolog az, hogy fóbiam van attól is, hogy mérni kell a vérnyomást. Van néha olyan érzésem, hogy a torkomban ver a szívem. Akkor mérem a pulzusomat és lassan ver. Lehethogy nincs semmi bajom és ezt mindent beképzelek, vagy idegeimmel van a baj. Nagyon stresszes vagyok. Persen forte tabletta segítene? Nem próbáltam
Nagyon félénk vagyok. Normális hogy egy 19 éves fiúnak magas a vérnyomása?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem fordítva volt? 140/90?
Ha a 24 órás jó volt, akkor talán csak az orvosnál izgulsz nagyon és azért lesz ott magasabb.
Ne szedjék ilyeneket.
Ha csak az orvosnál magas, akkor semmi bajod.
Vegyetek egy vérnyomásmérőt és azzal otthon ellenőrizd magadnak rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!