Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 39 fokos lázam van és iszonyúa...

39 fokos lázam van és iszonyúan fáj a torkom. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2018. jan. 14. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Lázcsillapító? plusz valami erősebb gyógyszer baktérium ellen,ha van otthon és azt szedni kb 8-10 napig.Mellé valami cukorka a torokfájásra. Ha nincs otthon semmi akkor háziorvos vagy ügyelet.
2018. jan. 14. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Nekem is pont ez volt a bajom egyszer, elmentem orvoshoz, de nem adott semmit, mert azt mondta h ez garatgyulladás (talán) és erre hiába adna antibiotikumot, nem ér semmit. Pihennem kellett és lázcsillapitot szednem, ennyi. De emlékszem, két napig majd megorultem a láztol és a torokfájástól, életem legrosszabb betegsége volt. Amugy mindenképpen menj el orvoshoz, nem feltétlenul ez a bajod, ami nekem volt. Majd ő elmondja. Föleg hogy a láz nem játék, ha felmegy 40 fokra, akkor korházba is kerulhetsz.
2018. jan. 14. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
32%

Ez 5-7 nap nap ágynyugalom, Kalmopirin naponta négy-öt szem, kiizzadni, nem mászkálni, sok citromos teával. Könnyű étel, azt is csak csipegetni. Pl: pirítós, vékony sonka, vagy jobb virsli, párizsi, keménytojás, főtt krumpli..és sok alvás. Pár nap, és már szaladsz...

jobbulást.

a lázat csak 40 foknál kezd el csillapítani, de ne prizniccel, illetve ne jéghideggel. inkább gyógyszerrel. a láznak is funkciója van. 41-et még simán kibírsz.

szerintem

jobbulást.

2018. jan. 14. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Gargalizálj pl: sós vízzel, vagy kamilla teával, Phlogosollal és holnap menj el a háziorvoshoz. Torkodra tehetsz állottvizes borogatást is és igyál mézes citromos teát, húslevest. Strepsils, vagy más szopogató abletta, akkor az is jó.
2018. jan. 14. 13:58
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Nekem krumplistésztát...
2018. jan. 15. 12:21
 6/7 Schreiber László válasza:
100%
Menj orvoshoz!
2018. jan. 16. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek magas láza van és iszonyúan fáj a torka, a legelső, hogy beirkáljon ide a gyakorikérdések.hu-ra.

Jobbulást!

2018. jan. 16. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!