Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan lehetne a leghatékonyab...

Hogyan lehetne a leghatékonyabban megelőzni a calici vírust? 3 évente mindig elkapom. Lassan ujra letelik.

Figyelt kérdés
Mindig 3 évente kaptam el idáig ezt a hányós hasmenős ,alig kibirható vírust. Pár éve nagyon parázok ettől és állandóan kezet mosok,szinte már betegesen ügyelek arra hogy ha valahol vagyok,kézzel ne érjek ételhez és ne úgy egyek. Volt hogy a suli uszodájában kaptam el (azt se nagyon értem,hogy hogy) akkor vagy 8x hánytam éjjel. Legutóbb itthon kaptam el, mamámnak ment a hasa és bejött hozzám,megfogta a kilincset és talán úgy. Az enyhébb lefolyású volt, csak 3x hánytam s ment a hasam. Mi határozza meg egyáltalán hogy milyen lefolyású lesz? Valaki ma mesélte hogy nemrég kapta el és 5 NAPIG hányt ... azért ezen 1-2 nap alatt túl esnek gondolom. Lassan megint lehet beleesek...viszont apum huszonéve nem hányt, anyum sem csak kb 5 éve elkapta ezt a vírust (akkor én nem kaptam el tőle) s azóta se kapta el. Én mégis 3 évente beleesek..Ti milyen gyakran? Másnál hogy van ez és mitől függ? Hogyan lehetne megelőzni örökre? Inkább 1-2 hét influenza, mint ez a borzalmas vírus,ugy vagyok vele.
2018. jan. 3. 21:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Életemben egyszer kaptam el, tavaly előtt novemberben, de az egy nagyon agresszív vírus lehetett, mert rengeteg ember esett akkor bele. 24 éves vagyok, úgyhogy szerintem jó arány. Kopp kopp kopp. Én is túl voltam a nehezén egy nap alatt amúgy, délben kezdődött és éjfélre már csak a hasam ment, igaz, az még utána pár napig megvolt, de az már a "kellemesebb" része.

Én grapefruitmag cseppet iszom, ami jó baktériumölő, illetve Colostrumot szedek, ami direkt a calici vírust tudja "hatástalanítani". Legszemetebb dolog amúgy a világon, én ezeket a dolgokat találtam ellene, amik több forrásból igazoltan hatásosak.

Uszodában simán el lehet kapni, valamelyik évben a Balatonon volt calici vírus fertőzés, amit a vízből kaptak el. Gondolj bele: valaki belemegy, aki fertőzött (még/már akár tünetek nélkül is) és a nyálát/ne adj isten székletmaradékát máris beleáztatja a vízbe. Ráadásul klóros vízben is túlél sajnos.

A rendszeres kézmosás nagyon jó és több szempontból is fontos, helyes, hogy figyelsz rá.

A lefolyás szerintem függ az immunrendszer állapotától, hogy milyen hamar kezd el ellene dolgozni, illetve az épp aktuális vírustól is, ugyanis ez folyamatosan mutálódik.

Remélem segítettem :)

2018. jan. 3. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!