Szándékosan továbbadta a nemibetegségét. Elmondanátok az érintettnek?
A szobatársamnak (lány) van egy nemibetegsége, amit tünetmentessé lehet tenni, de alapvetően gyógyíthatatlan. Akkor jönnek elő neki a tünetek, amikor legyengül az immunrendszere valami miatt. Az egyik partnerével óvszer nélkül szexelt, és átadta neki a betegséget (ettől a fiú hordozó lesz, és gyakorlatilag a feleségét, a további partnereit megfertőzheti), de nem szólt róla neki, sőt még összejárnak. A betegség pontos nevét nekem nem mondta meg. Ő nem érez semmiféle bűntudatot, úgy volt vele, hogy a srác megérdemelte, mert megbántotta valamivel. Hiába mondtam neki, hogy megkeseríti ki tudja, hány lány életét, nem érdekelte.
Én személyesen nem ismerem a fiút, a nevét tudom, de amióta megtudtam a történetet, folyamatosan lelki nyomást érzek, hogy valahogy írjak neki, hogy vizsgáltassa ki magát. Mivel én csak ismerem a történetet, de nem vagyok érintett benne, ezért nem tudom, mennyire avatkozhatok bele. Ti mit tennétek?
Kötelességed szólni a srácnak.
Ha más nem anonim módon, de szólj neki még ma.
Ha nem tudod, hogy mi ez a betegség, akkor lehet, hogy nincs is. Mi lehet az, ami egyáltalán nem okoz problémát, csak hordozó lesz mindenki? Vagy akkor honnan tudja meg a "megfertőzött" fél, hogy valami baja lett? És biztosan a szobatársadtól? Ha ennyire titokzatos, láthatatlan ez a betegség, akkor az is lehet, hogy a fiúban is már rég benne volt, mástól kapta el.
Csak akkor lehetne ebben tanácsot adni, ha tudnánk, hogy mi ez a betegség konkrétan.
- biztos vagyok benne, hogy beteg, mert hüvelykúpot és tablettát is kell szednie, és nagyon erős a folyása (ezt ő is mondja, mi is látjuk a cuccain, nem szégyellős)
- a lány elmondása szerint csak a nők produkálnak tüneteket, a férfiak nem.
- hiába kérdeztem rá, nekem nem volt hajlandó elmondani, mi ez a betegség, mert látja rajtam, hogy mennyire megítélem emiatt (mármint amiatt, hogy továbbadta).
minden infó, amit leírtam, biztos, de ennél többet nem tudok arról a bajról. ezért is nehéz elmondani a partnerének.
Ez valami HPV lesz, és könnyen lehet, a fiúnak már eleve van, ha óvszer nélkül dug mikor ráadásul felesége is van.
Rettentő könnyű osszeszedni.
Ennyiből sima gombás/kevert fertőzésnek tűnik. Az szokott olyan lenni, hogy a nőknél sokkal inkább vannak tünetek. A férfiak sokszor nem produkálnak semmilyen tünetet. Az is igaz lehet rá, hogy stressz, vagy legyengült szervezet esetén újul ki.
Ilyen esetben simán lehet, hogy most, amikor a pasival szexelt, valóban nem volt semmi baja, és nem is fertőzte meg.
Egyébként pedig a férfit nyilván nem erőszakolta meg, szóval a férfi is húzhatott volna gumit, ez nem egy ember felelőssége, hanem mindig kettőé. Mert végül is bármi baja lehet bárkinek, úgy is, hogy nem is tud róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!