Dr. Lenkei multivitaminjai jók, vagy mit gondoltok róla?
A mostani agyon vegyszerezett kaják táp/vitamin és ásványianyag tartalma tizede a 100 évvel ezelöttinek. Csak vegyük a C vitamint és ne a röhejes 60mg ajánlott értéket hanem az 1000-et. Mivel visztek be ennyit napi "változatos" táplálkozással??? Arról ne is beszéljünk hogy a szintetikus C vitamin felszívodási rátája 10% alatt van, magyarán 10x annyit kéne bevenni belőle mintha citrommal vinnénk be.
A lenkei cuccok jók, de már nem olyan erős a dozis bennük mint rég, ugyan ez vonatkozik a béres cseppre is, már csak higitottja az eredetinek.
Ha nem lennének jók, a gyógyszeripar nem folytatott volna keresztes hadjáratot Lenkei ellen.
A táplálkozásról meg annyit, hogy az élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök a huszadrészét sem tartalmazzák az 1961-es vitamin- és ásványianyag tartalomnak.
Lenkei egy bohóc, aki hisz neki, az meg egy megvezetett barom. A multivitaminos szrokat amiket zabálsz kedves utolsó, azt is a gyógyszeripar fejleszti. :)))
üdv, egy gyógyszerész
Én tudom, hogy a gyógyszeripar fejleszti.
Ezek szerint kedves gyógyszerész, "a multivitaminos szarok" csak egy megvezetés?
Mert szerintem nem az, eltekintve a fajtájától. Nem csak ő gyárt ilyeneket.
De gratula, mit vegyek helyette? Lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót? Atyaég.
Nem szoktam ugyan reagálni a személyemet ért megjegyzésekre, de kedves gyógyszerész barátunk ékes példája annak, hogy a felsőfokú végzettség korántsem jelent felsőfokú intelligenciát is. Én nem "zabálok" multivitamint, bármennyire baromnak aposztrofálsz is.
És hadd világítsak rá, hogy valójában ki is van megvezetve. Én magam is eü. vonalon indultam, de még idejében irányt váltottam. Csakúgy, mint 10 éve az egyik csemetém. Sem az én, sem az ő gyomra nem vette be, hogy az egészség szóba sem kerül, csak a betegségekről beszélünk. Hogy valójában nem orvos-, hanem csatlósképzés folyik. Talán ismered a mondást, hogy a pénz nagy úr. De nem tudod, hogy mekkora! Az egyetemek nonprofit szervezetek, és nagyon kevés állami pénzből gazdálkodnak. Abból fenntartani sem tudnák magukat, nem hogy fejleszeni. Külső forrásra, szponzorra van szükségük. Ez pedig a gyógyszeripar. Ha valahol van pénz, hát ott aztán van! Rotschildok, Rockefellerek, Bushok fektettek/fektetnek irdatlan pénzeket bele. Mert busásan megtérül! Közel a 60-hoz átéltem néhány kisebb-nagyobb gazdasági válságot. Volt idő, amikor a TV-ben egy reklámblokk csupa gyógyszerről, vagy a gyógyszeriparhoz köthető termékről szólt, mert senki másnak nem volt pénze a médiában reklámozni.
Az egyetemen tehát azt tanulod, kedves gyógyszerész barátom, amit a gyógyszeripar előír, vagy jóváhagy. Tudom, hogy a mundér becsülete mindennél előbbre való, s ezért sohasem fogod elismerni ezt, de az olvasók talán igen.
És hadd mondjam el, hogy itt nem egy csúnya, gonosz Gyógyszeripar bácsiról beszélek. A gyógyszeripar ipar. Profitorientált szervezet. A piacról él, természetes tehát, hogy így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!