Csak lappangási idő alatt fertőz egy vírusos betegség?
Figyelt kérdés
Ez csak szerintem butaság egy egészségügyben dolgozó ápló állította,hogy lappangási idő alatt lehet elkapni egy vírusos betegséget(hányás-hasmenés)2017. dec. 15. 19:50
1/6 anonim válasza:
Nem sajnos, terjed hányásból kipárolgó levegővel és széklettel vagy szennyezett tárgyakkal is.
Lappangási időben is jelen lehet már a székletben, de nem csak akkor fertőz.
2/6 anonim válasza:
Nem, dehogy! Amíg ürül a vírus, addig elkaphatod. Van olyan vírus, ami csak néhány napig ürül a székletben, van, amelyik tovább. Ameddig még és amikortól már nem ürül, akkor nem tudod elkapni
3/6 anonim válasza:
A "nem, dehogy" az eredeti kérdésre vonatkozott. Az 1. válaszoló is jót írt.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor honnan vette ezt egy nővér?
Lehet csak túl okos akaart lenni..
2017. dec. 15. 19:55
5/6 anonim válasza:
Nem minden vírusra igaz természetesen, de VAN olyan vírus, ami a lappangási idő alatt is fertőz, és a tünetek megjelenése után 1-3 nappal már inaktív.
6/6 anonim válasza:
Hát nem. Calici vírusra gondolok pl.. Voltam egyszer valahol, egy nagy intézményről van szó. Egy ember beleesett, átadták egymásnak, vagy 100 másiknak, nem lappangási idő alatt történt. Egy benne volt, 1 hét múlva a kettő másik is rosszul lett. Furcsa, mert engem meg elkerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!