Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek alacsony a vérnyom...

Robi013 kérdése:

Szerintetek alacsony a vérnyomásom?

Figyelt kérdés
77/55 pul. 98. 15 éves vagyok és 120kg. Ez szerintetek normális?
2017. dec. 4. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Rossz a vérnyomásmérő vagy rosszul tetted fel...

77/55-nél nem írogatnál GYIK-re.

Nekem tavaly volt 90/60, az már ájulás közeli volt.

Ha neked 77/55 lenne akkor zsibbadna a karod, lábad, arcod, alig látnál, gyenge lennél, menni alig tudnál, összeesnél, elájulnál...

2017. dec. 4. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
A szisztolés normál érték 120 körüli, a diasztolés 67 körüli. A pulzus nagyon magas. A két dolog között oki összefüggés van. Mindenképpen kivizsgálás kell, ha ez nem egyszeri eset. És extrém súlyfölösleged van. Magasságot nem írtál, de három méteresnek kellene lenned 120 kilóhoz.
2017. dec. 4. 13:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez nagyon alacsony, a pulzus pedig magas, mérd meg többször is és ha mindig ilyen alacsony, akkor menj orvoshoz. Lehet az is kevés vizet iszol. 120 kg pedig nagyon sok, abból le kellene adni.
2017. dec. 4. 13:50
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem viccelődni akarok, de szerintem vagy cserélj elemet, vagy kérdezz meg valakit, hova kell helyesen feltenni a mandzsettát. Ilyen értékeknél ájulásközeli, vagy ájult állapotban kéne lenned. Ha többször, helyes módon méritek, és nem jók az értékeid, ideje egy kivizsgálásnak.
2017. dec. 4. 14:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem voltam még ez miatt nagyon rosszul. De néha ha felkelek az ágybol vsgy tesi után mdgszoktam szédülni.
2017. dec. 4. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Tuti nem ennyi a vérnyomásod...

lehet túl vastag a karod a sok hájtól és nem tudja rendesen mérni a gép.

Rég elájultál volna ilyen alacsony vérnyomás mellett...

A 15 év és 120kg meg nagyon durva.

Javaslom válts életmódot ha normális életet szeretnél élni.

2017. dec. 4. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Olyan szó nincs, hogy EZ MIATT! Emiatt a helyes, kérlek ne ferdísd a nyelvet, köszi. Mérd meg rendesen azt a vérnyomást.
2017. dec. 4. 15:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem 80/40 is volt már, és nem hogy nem ájultam el, vígan közlekedtem :) Orvosnál mérték, és kérdezték, jól vagyok-e, nem szédülök-e, el szoktam-e ájulni. Mondtam, hogy semmi bajom, amúgy nem szokott 90/60 fölé menni sosem. Erre azt mondták, hogy akkor semmi probléma. Akkor van gond, ha ájulós vagy vagy szédülsz, vagy ha jelentős mértékben ingadozik.

A pulzusod kissé magas, de többször is meg kellene mérni, különböző időpontokban, nyugalmi helyzetben, hogy reális képet kapj.

A súlyod viszont biztosan nem normális.

2017. dec. 5. 15:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Többször megmértem és most már jobb. 110/66 pulzus 85. Álltalában ennyi most már. Szerintem az volt a probléma hogy nem szoritottam meg eléggé a mérőt a karomon.
2017. dec. 6. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!