Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A hányós vírusok terjednek...

A hányós vírusok terjednek levegőben?

Figyelt kérdés
Sokszor olvastam utána és azt írják hogy főleg széklettel közvetlen \ közvetett uton megosztott étellel kaphatom el. Ha egy osztálytársammal beszélgeteg aki egy napja hányt elkaphatom?

2017. nov. 27. 15:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
elkaphatod.. de fugg attol is hogy erintkeztetek e vagy sem, hozzányúlt e valamidhez vagy nem. De igen, akar is igy el lehet kapni sajnos :/
2017. nov. 27. 16:56
 2/11 anonim válasza:

Szó szerint a levegőben nem terjednek.

A vírusok terjedéséhez kell valami közeg, hordozóanyag. Pl. a tüsszentéskor keletkező nyálpermettel több 10 métert is tudnak utazni. Tehát ha csak leülsz egy vírussal fertőzött ember mellé, és lélegzik melletted, attól nem fogsz megfertőződni. Ha rád tüsszent, akkor viszont nagy eséllyel megfertőződsz a nyála miatt, ami tele van a vírussal.

2017. nov. 28. 11:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Szóval ha csak beszelgetunk nevetgelunk nem som esely van ra?
2017. nov. 28. 13:19
 4/11 anonim válasza:
Nem, ha csak nem fröcsög beszéd közben.
2017. nov. 28. 13:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Látom kiemelted, elkaptad?
2017. dec. 7. 12:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem meg nem kaptam el. Csak hat a draga emetofobia \ hipohondria nem hagy nyugodni . :(
2017. dec. 7. 22:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Akkor nyugi, ebből már nem lehet bajod. Amúgy megértelek, hasonló cipőben járok, de szerencsére általában csak fertőzött tárgyakkal terjed, amiket összetapogatott a beteg.
2017. dec. 8. 18:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Picit megnyugodtam. Bár a sulimban most nagyon atmegy az embereken ez a virus es beszeltem olyannal aki tegnap meg hanyt de eddig nincs bajom. És koszonom a megértést és a hasznos válaszokat.
2017. dec. 10. 11:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Merre fele laksz? Nálunk már lecsengőben van a dolog, meg itt gyakorin is egyre kevesebbet kérdeznek ilyen témában.
2017. dec. 10. 19:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Pesten
2017. dec. 11. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!