Ez normális vérnyomás?
Hello
Azt tapasztalom hogy ülő helyzetben a vérnyomásom 120-130 között van a dyastolés az 75-85 között van.A 2 kar között 2-5 eltérés van.
Viszont ha állva mérem akkor a systol ilyen 130-140körül a dyastol pedig 80-90 között van.Ez normális vagy mi a teendő ebbe az esetben?
10 évvel ezelőtt ez alacsony vérnyomásnak számított volna, ma már sokkal többet tudunk a keringés működéséről és egyetértés van a kardiológusok között abban, hogy minél alacsonyabb vérnyomás ajánlott, 120/80 az jó, 110/70 még jobb
az is kérdés mivel méred, az ilyen otthoni felfújós szarok simán mérnek +/- 10-20at
Köszönöm a gyors választ.
Azt elfelejtettem írni hogy az állva mért legmagasabb érték az 146/91 volt ami kicsit megijesztett...Rá 5 percre ülve 128ra ment le.Állva egyébként az átlag 140 körüli ahogy fent emlitettem.
Egy viszonylag megbizhato vérnyomásmérőt vettem.Háziorvostól kérdeztem mit ajánlana.
Omron M2-es ha ez mond valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!